Sabrın sonu

Sabrın sonu

Covıd-19 mağduru işletmeler meydana çıktı

Covıd-19 pandemi süreci kapsamında kapatılmaları kararı alınan işletmelerin süreç geçtikçe bir bir faaliyete geçmeleri yaşamın normalleşmesi adına işletme sahiplerinin sıkıntılarını giderirken, alkol satışı yapan Meyhane, Birehane, Bar, müzikhol ve Gazino gibi işletmelerin kapsam dışı bırakılması yaşanan mağduriyetin sokağa taşınmasına neden oldu.

Bir gurup kapalı mekan işletmecisi sosyal medya üzerinden örgütlenerek çıktıkları Cumhuriyet alanında yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Yapılan basın açıklamasından kapalı durumları devam eden işletmelerin sıkıntıları dile getirildi., uygulamanın ise dayanağı olmayan amacın dıiına  taştığı kaydedildi.

Meydana çıkan kapalı işletmelere bazı açık işletme sahipleri de destek verirken, CHP ilçe başkanı Dr. Selim Panç'ta destek amaşlı katıldığı alanda uygulamanın sağlık ve koruma endişesini aştığını, iç işleri bakanlığının bu işletmelerin mağduriyetini giderme adına acilen gerekli kararı almasını istedi.

Yapılan açıklamada; "İçişleri Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Bandırma’da da eğlence mekânları ve barların faaliyetlerini 16 Mart Pazartesi günü saat 10.00’dan itibaren geçici süreyle durdurdu. 
1 Haziran itibarıyla içkili restoran, lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmeler açılırken, eğlence mekânları ve barlar kapsam dışında tutuldu. 
Bandırma’da şu an 30’a yakın işyeri hala kapalı. Ne yazık ki işletme sahipleri 5 aydır hem hayatlarını sürdürmeye, kira ödemeye, çalışanlarının sigorta primlerini ve maaşlarını ödemeye çalışıyor. 
Artık bıçak kemiğe dayandı. Bandırma’da hiçbir esnaf arkadaşımızın dayanacak gücü kalmadı. Açlık sınırındayız. 
Aynı hizmet sektöründe bulunmalarına rağmen içkili lokanta, kafe, kıraathane gibi farklı bir ruhsatı bulunan işletmeler faaliyetlerini sürdürüyor. 
Bu virüs sadece barlardan mı yayılıyor da sadece bizler kapalıyız. Mağduriyetimiz ne zaman yetkililerin dikkatini çekecek merak ediyoruz. Her olayda bütün kaynakları anında, hızlıca kesilen sektörümüzün 5 aydır yaşadığı mağduriyeti kim telafi edecek? 
Geldiğimiz noktada işletmelerimizin kapalı kalma kararının sağlıkla ilgili olmadığı ortadadır. Hükümetin bu ideolojik yaklaşımdan vazgeçmesi gerekmektedir.
Buradan sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bizler işletmelerimizde müşterilerimizin sağlığını düşünerek tüm önlemlerimizi aldık ve bir an önce hizmet vermeyi bekliyoruz." dendi.



Anahtar Kelimeler: Sabrın
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false