Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, Bandırma'da

Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, Bandırma

Berker, öğrencilere seslendi:”Diplomanızla, kendinizle, yaşamla barışık olun”




Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, EnerjiSA Bandırma Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

____________________________________/ Önder BALIKÇI
Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman'ın da izlediği toplantıda konuşan Prof. Dr. Berker, Sabancı Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:


Üniversitemizden mezun olanları yüzde 90'ı, ya okulumuzda lisans üstü eğitimini sürdürüyor, ya da bir yıl içinde iş buluyor. Bu çok yüksek bir orandır. Yine, bugüne dek üniversitemizden mezun olanların yüzde 25'i, ya yurt dışında işini kuruyor, ya da orada eğitimini sürdürüyor. Üniversitemiz, proje üretimine büyük önem veriyor. Buna paralel olarak, ülkemizde, proje üretimi için Avrupa Birliği ve TÜBİTAK'tan en çok destek alan üniversiteyiz. Yaptığımız tüm bu projeler, toplumun yaşamını kolaylaştırmaya yöneliktir.”

Öğrencilere, istedikleri meslek dalını seçmeleri öğüdünde bulunan Berker, şu değerlendirmede bulundu:

Tabii ki, üniversiteyi bitirmek de yetmiyor. Okulunuzu bitirdikten sonra önemli olan gerçek yaşam, yani iş yaşamıdır. Diplomanızla, kendinizle, yaşamla barışık olmalısınız. Çünkü, insan, sevdiği işte çalışırsa, başarılı ve mutlu olur. Bu arada, mesleğiniz ne olursa olsun, sosyal bilimlerden kopmayın. Çünkü, yaptığınız işleri, toplumdaki insanlara, çok iyi iletişim kurarak anlatmak zorundasınız.”

Prof. Dr. Berker, Nano Teknoloji”yi, geleceğin en önemli meslekleri arasında gördüğünü sözlerine ekledi.

Berker'in ardından Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Atomik ölçekteki benzetimlerden neler öğrenebiliriz?” konusunda sunum gerçekleştirdi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı