Rotary Kulübünden Çadır Yaşam Alanı

Rotary Kulübünden Çadır Yaşam Alanı

Rotary Kulübü de Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen depremin yaralarını sarmak üzere harekete geçti.

Rotary Kulübü de Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen depremin yaralarını sarmak üzere harekete geçti.

Depremde evini kaybetmiş ailelerin barınmalarını sağlamak ve çok yönlü ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Rotary Kulübü tarafından İskenderun’da Çadır Yaşam Alanı oluşturuldu.

Yardımlar hakkında konuşan Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Burak UĞUR: “ Öncelikle depremde hayatını kaybetmiş tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ancak Türk milleti olarak yaralarımızı beraber saracağımıza inanıyoruz. Depremin ilk saatlerinden itibaren Rotary 2440. Bölge Federasyonumuz ile iletişime geçerek, Rotaryen dostlarımızın destekleri ile ilk yardımlarımızı ulaştırdık. Daha sonra afet bölgesinde yer alan Rotary 2430. Bölge Federasyonu ile iletişime geçerek ihtiyaçları belirledik. Son olarak ise deprem bölgesine 100 adet “Afet Barınak Paketimizi” ulaştırdık. Bu paket sayesinde 100 çadırlık bir çadır yaşam alanı oluşturduk. İskenderun’da kurduğumuz bu alan ile beraber depremden etkilenen 100 ailemizin barınma sorununu ve genel ihtiyaçlarına çözüm olmaya çalıştık.”

İhtiyaçların uzun soluklu sürmesi gerektiğini ifade eden Burak UĞUR:” Maalesef deprem geniş bir coğrafya da büyük bir yıkıma sebep oldu. Şu anda yardımların gittiğini görüyoruz ancak yardımlar ve destekler uzun soluklu olması gerekiyor. Bu bağlamda bizde bölgemiz ile sürekli iletişim halinde kalarak, yeni çadır yaşam alanlarının oluşturulması, jeneratör, gıda, hijyen, beslenme ürünlerinin ulaştırılması konusunda maksimum seviyede faydalı olmaya çalışacağız.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Rotary Kulübünden Çadır Yaşam Alanı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı