Romanlara konuk oldu

Romanlara konuk oldu

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit`te Romanlara iftar konuğu oldu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit ilçesindeki Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin davetini kırmadı ve Roman vatandaşlarla birlikte  iftar yaptı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit ilçesindeki Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tufan Zımba’nın davetini kırmadı ve Roman vatandaşlarla birlikte  iftar yaptı

Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin geleneksel olarak her yıl Ağa Cami Pazar yerinde düzenledikleri İftar Yemeğine bu kez Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yanı sıra Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağla,r Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, daire müdürleri, muhtarlar, bazı siyasi parti başkanları, Edremit eski Belediye Başkanı Yunus Bozbey, mahalle halkı ve vatandaşlar katıldı.

Roman vatandaşların oluşturduğu fasıl gurubu, iftar öncesinde seslendirdiği ilahiler söylendi ve İftar sonrası yapılan konuşmalardan önce Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’tan davete gelen teşekkür mesajı büyük alkış aldı.

Roman vatandaşlar ile birlikte iftar yemeği yemekten dolayı mutlu olduğunu belirten ve dernek yönetimine teşekkür eden Balıkesir valisi Ahmet Turhan, "Bu organizasyonu yapan Roman derneğimize ve Edremit Belediyesi`ne çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten biz çok güçlü bir milletiz. Kültürümüz, zenginliğimiz çok çok fazla. İnşallah birlik ve beraberlikle çok daha güzel günler yaşayacağız. Edremit ilçemize hizmet veren değerli kaymakamımızın tayininden dolayı çok üzüntü içerisindeyiz. Ama, güzel bir yere gidiyor. Hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı`na giriyoruz. İnşallah Ramazan Bayramınız sizlere, ailenize, milletimize güzellikler getirir. Sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.                                                                                                    

İstanbul Pendik Kaymakamlığı`na atanan ve Ramazan Bayramı`ndan sonra görevine başlayacak olan Kaymakam Tunç, "Bu ülke, tüm renkleri içinde barındıran, binlerce yıldır bu renkleri bir arada harmanlayan çok özel bir ülke. Bu renklerin bence en güzel ve özellerinden bir tanesi de hiç şüphesiz, Roman kardeşlerimizin kattığı renktir. Biz hep beraber, bir arada ve birlikte çok güzeliz" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yapan ‘Hoş geldiniz’ diyen Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Tufan Zımba,  “Önemli olan niyettir” dedi ve Vali Ahmet Turhan ile birlikte iftara  katılanlara teşekkür etti.

İftar yemeğinin ardından Vali Ahmet Turhan, koruma ekibi aracılığıyla Roman vatandaşların çocuklarına Kızlara oyuncak bebek, erkeklere de oyuncak arabalahediye etti ve Roman çocuklarını sevip sohbet etti. Enver DOLGUN

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı