?Renklerin İzinde? açıldı

?Renklerin İzinde? açıldı

43 Kursiyerin katıldığı resim sergisinin açılışına kalabalık bir topluluk katıldı

Ali Dülger resim kursuna katılan 44 kursiyerin hazırladığı resim sergisi törenle açıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi, Melih Çınar sergi salonunda gerçekleşen serginin açılış törenine kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Ali Dülger, kursun üç yılı doldurduğunu vurgularken şunları söyledi:

?Çağdaş bir kentte evlatlarımızın aydınlık bir geleceğe ulaşması için bilim, kültür ve sanat çok önemlidir. Az sonra üç yıldır benimle birlikte çalışan kursiyerlerin eserlerini göreceksiniz. Onlara profesyonel bir gözle bakmazsanız, sizlerin de beğeneceğinize inanıyorum. Bu sergide, ?Kurs günü gelsin, resim yapalım´ diyenlerin kalp atışlarını duyacaksınız.?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, konuşmasında hâlen belediyenin açıp desteklediği çeşitli dallardaki kurslara katılan bin kursiyer bulunduğunu belirterek, ?Benden önceki belediye başkanı Sedat Pekel´in başlattığı kültür ve sanat etkinliklerini arttırarak sürdürüyoruz. Pekel´den çok şey öğrendik. Az sonra sergi açacağımız bu bina daha önce 4 salonlu bir sinemaydı. Bu binayı herkesin yararlandığı gerçek bir kültür merkezine dönüştürdük. Ali Dülger´in bundan önce açtığı kurslara 120 kursiyer katılmıştı. Şu anda ise bu kursa 46 kursiyer katılıyor. Bu kurslara katılanlar kursiyerlerin içinden de yeni Ali Dülger´ler çıkacağına inanıyorum? dedi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın ressam Ali Dülger´e plaket, sergide resimleri bulunanlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından ?Renklerin İzinde? isimli serginin açılış kurdelası kesildi. 46 kursiyerin resminin yer aldığı sergi 25 Kasıma kadar açık kalacak.

Serginin açılış törenine eski belediye başkanı Sedat Pekel ile 31 Mart seçimi için Bandırma Belediye Başkan aday adayları katıldı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-11/16/1952592236844.jpg



Anahtar Kelimeler: Renklerin İzinde açıldı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli