Yetkili serviste skandal

Yetkili serviste skandal

MARKA İMAJINI LEKELEYEN SERVİSİN HATASI BAŞKA BİR SERVİSTE ORTAYA ÇIKTI

Bandırmalı Öğretmen Hakan Çamoğlu aracını götürdüğü yetkili serviste önce 2 aydan fazla yurtdışından parça gelecek diye bekletildi, ardından değişimi yapılmayan birçok parça için sigorta şirketine 14 bin 260 TL fatura kesildi.  

Aracı çalındıktan 15 gün sonra bulunan Bandırmalı Türkçe Öğretmeni Hakan Çamoğlu, aracını götürdüğü yetkili serviste büyük şok yaşadı. 2 aydan fazla yurtdışından parça gelecek diyerek Çamoğlu´nu oyalayan yetkili servis, değişim yapmadığı pek çok parçayı fatura ederek sigorta firmasından 14 bin 260 lira talep etti.  Olayın ardından sigorta şirketi, yetkili servisle olan anlaşmasını iptal ederken, Öğretmen Çamoğlu, yaşadığı mağduriyetin ardından hukuki mücadele başlattı.

Bandırma Hasan Atlı İlkokulunda görevli Türkçe Öğretmeni Hakan Çamoğlu yaklaşık 1 yıldır başına gelen talihsizlikler ile mücadele ediyor. 2018 yılının Mayıs ayında ev almak için aracını satılığa çıkaran Çamoğlu bir çetenin kurbanı oldu ve araç satış sırasında gasp edildi. Çamoğlu´nun aracı 15 gün sonra terk edilmiş olarak bulundu. Hırsızlar aracın şase numarasını değiştirmek için aracın tabanında bir delik açmıştı. Kaskolu olan araç tamir için yetkili servise götürüldüğünde ise Çamoğlu için zor bir süreç başladı.

Çamoğlu yaşadığı olayları şöyle anlattı: ?Araç bulunduktan yapılan incelemede taban kısmının delindiğini gördüm. Şase numarasını değiştirmek için delmişler. Oto sanayide basit bir işlemle bu kapatılabilirdi fakat kaskolu olduğu için yetkili servise götürdüm. Servis yetkilileri aracın tabanının tamamen değişmesi gerektiğini ve bu şekilde aracı asla teslim edemeyeceklerini, çok çeşitli başka sıkıntılar yaşanabileceğini söylediler. Yurt dışından sipariş verilecek parçanın gelmesinin zaman alabileceğini söylediler. Tam da yaz başıydı ve tatile çıkacaktım. Kasko firması yalnızca 10 gün boyunca bir araç tahsisi yaptı. Sonrasında ben arabasız kaldım. Ne zaman firmayı arasam parçanın gelişi konusunda herhangi bir gelişme olmadığını söylediler.  Uzun ısrarlarım sonucu bana bir araç verdiler ve ben onu kullanmaya başladım.?

Çamoğlu şehir dışına tatile çıkmadan önce firmayı aradığını söyleyerek: ?Antalya´ya tatile gidecektim. Firmayı arayıp parçanın gelip gelmediğini sordum, gelmediğini söylediler. Bu görüşmeden 2 gün sonra, ben Antalya´ya henüz gitmişken firma yetkilisi telefonla arayarak parçanın geldiğini, montajın yapıldığını ve aracın teslim edilebileceğini söyledi. Aracı teslim almadığım her gün için verdikleri aracın kirasını ödemem gerektiğini, aksi takdirde aracı da teslim etmeyeceklerini söylediler. Adeta aracımı haksız hukuksuz bir biçimde rehin aldılar. Bu da aslında hukuken bir suçmuş, sonradan öğrendim? dedi.

/resimler/2019-9/10/1732367064685.jpg

GERÇEK BAŞKA BİR SERVİSTE ORTAYA ÇIKTI

Aracı teslim aldıktan sonra detaylı şekilde inceleyen Hakan Çamoğlu, önceden delik olan kısmındaki farklılığın dikkatini çektiğini belirterek ?sigorta firmasının hasar uzmanı ile birlikte aynı firmanın Balıkesir´deki servisine giderek aracı kontrol ettirdim. Kontrol sonrası çıkan rapora göre sigorta firmasına fatura edilen 14 bin 260 TL´lik faturadaki hiçbir işlem yapılmamıştı. Aracın delik olan kısmı kaynak ile kapatılmış, önceden hasarlı olmayan bölümleri hasar almıştı. Sigorta firması yetkili servisle sözleşmesini orijinal parça kullanılmadığı için iptal etti. Firmanın bu iddiaları kabul etmemesi üzerine firmanın yurt dışındaki merkezine ve Türkiye genel müdürlüğe konuyu taşıdım. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Şirket sahibi ifadesinde iddiaları kabul etmedi ve suçu çalışanlarına attı. Firmanın Türkiye Genel Müdürlüğünden yetkililer de konudan rahatsız olduklarını söylüyor fakat bayinin sözleşmesini 5 yıl daha uzattılar. Benzer olayları araştırdım ve aynı firma Türkiye´de ve dünyada benzer olaylarda bayilik sözleşmesini iptal etmiş. Benim istediğim beni dolandıran, maddi-manevi zarara uğratan, tehdit ve hakaret eden bu firma sahibinin kanun önünde gereken cezayı almaları? dedi.  



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false