"Reklam Arası değil,

Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ayşe Sema Yılmaz`dan, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu`nun sözlerine çok sert tepki geldi. "Reklam Arası değil, Lale Devri arası" "Bu ayıbı gündemden düşürmeyeceğiz"

"Kuvayi Maliye’nin torunları böyle bir milletvekilini ve savunmuş olduğu mantığı, 7 Haziran 2015 seçimlerinde sandığa gömecektir. Babuşçu`nun istese de istemese de izleyeceği film budur"

Babuşçu, "İktidardaki 12 yılımız doldu. Aslında biz gidiyoruz" demeye mi çalıştı acaba?

"Bu toplum kendini kulluğa layık göremez ve kadın haklarından da geri adım atmaz"

Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ayşe Sema Yılmaz`dan, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu`nun sözlerine çok sert tepki geldi. Bu konuyu hiçbir şekilde gündemden düşürmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, yaptığı açıklamada "Kuvayi Milliye`nin torunları böyle bir milletvekilini ve savunmuş olduğu mantığı 7 Haziran 2015 seçimlerinde sandığa gömecektir. Babuşçu`nun istese de istemese de izleyeceği film budur" dedi.

Lale Devri`nin 12 yıl sürdüğünü hatırlatan Yılmaz, "Şimdiki iktidarın 12 yılını doldurduğu göz önüne alınırsa `Aslında biz gidiyoruz` demeye mi çalıştı acaba?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas`ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı`ndaki karşılama töreninde, tarihteki temsili Türk askerleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafını Twitter`dan paylaşarak, "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yazan AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu`ya en sert eleştirilerden biri de Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ayşe Sema Yılmaz`dan geldi.

"Babuşçu, kısıtlı bir tarih, devlet ve Türklük bilgisine sahiptir"

Babuşçu`nun kısıtlı bir tarih, devlet ve Türklük bilgisine sahip olduğunu söyleyen Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ayşe Sema Yılmaz yaptığı açıklama şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan`ın Filistin Lideri Mahmut Abbas`ı tarihte kurulan 16 Türk Devleti`ne ait askeri üniformaları giyen görevlilerle karşıladığı fotoğrafı twitter hesabından paylaşıp "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" cümleleriyle talihsiz bir açıklamada bulunmuştur.

Türklerin yazılı tarihte bilinen yaklaşık 2300 yıllık bir geçmişiyle beraber kökleşmiş devlet geleneği mevcuttur. Türklerde Devlet - Millet geleneği esas olup, Türk Halkları tarafından bu 2300 yıl boyunca beylikler, imparatorluklar, hanedanlıklarla yönetim devam ettirilmiş; sonrasında ise sosyal yapının gelişimi ve devletin evrimiyle birlikte cumhuriyetler yönetim mekanizması haline gelmiştir.

Kısıtlı bir tarih, devlet ve Türklük bilgisine sahip olduğu belli olan Sayın Babuşçu`nun yazılı basından öğrendiğimize göre; 2009 yılında kurmuş olduğu " LALESAN" firmasıyla AKP`li belediyelere sattığı ve servetine servet kattığı "Lale çiçekleri" sayesinde Osmanlı`nın Lale Devri`ne özenmekte olduğu izlenimi doğuyor.

Osmanlı Devleti`nin 600 yıllık hükümranlığı süresince Lale Devri toplam 12 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Şimdiki iktidarın 12 yılını doldurduğu ve Babuşçu`nun sattığı lalelerin çokluğu nedeniyle bu dönemi "Lale Devri`ne" benzettiği göz önüne alınırsa "Aslında biz gidiyoruz" demeye mi çalıştığı düşüncesi kafaları kurcalıyor.

"Babuşçu`nun beğenmediği Türkiye Cumhuriyeti, kadınları önce insan statüsüne ve sonrasında 1935 yılı seçimlerinde TBMM`ye milletvekili olarak kabul ettiğinde, henüz İsviçre`de kadınların seçme ve seçilme hakları yoktu"

Geçmişimizi bizler de seviyor ve sayıyoruz, ancak bazı şeyleri de hatırlamak gerekiyor:

Osmanlı Devleti döneminde kişiler padişah kuluydu ve nüfus sayımlarında kadınlar sayılmıyordu. Babuşçu`nun beğenmediği Türkiye Cumhuriyeti, kadınları önce insan statüsüne ve sonrasında 1935 yılı seçimlerinde TBMM`ye milletvekili olarak kabul ettiğinde, henüz İsviçre`de kadınların seçme ve seçilme hakları yoktu.

Türkiye Cumhuriyeti kurucuları tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınırken bunun Türk Kadın’ına lütuf olarak verilmediği, şükran ve minnet duygusu ile hak olarak görüldüğü özellikle belirtilmiştir. Bizler de onları bu vesileyle minnet, şükran ve rahmetle tekrar anıyoruz, mekânları cennet olsun, nur içinde yatsınlar.

1935 yılı seçimlerinde vekil olmayı başaran 18 kadın milletvekilinin TBMM`de hummalı çalışmalar yaptığı biliniyor. Tülay Babuşçu`nun ise TBMM`de herhangi bir çalışması henüz görülmemiştir. Sayın Babuşçu geçmişine özeniyorsa, fazla uzağa gitmeden, bu hanımların çalışmalarını örnek almalıydı. Böylesi kendisi ve memleket için daha hayırlı olurdu.

"Babuşçu`nun istese de istemese de izleyeceği film budur"

Babuşçu`nun seçildiği il olan Balıkesir, bir Kuvayi Milliye şehridir ve Kurtuluş Savaşı`nı yönlendiren 19 kongrenin 5 tanesi Balıkesir`de yapılmıştır. Kuvayi Milliye`nin torunları böyle bir milletvekilini ve savunmuş olduğu mantığı 7 Haziran 2015 seçimlerinde sandığa gömecektir. Sayın Babuşçu`nun istese de istemese de izleyeceği film budur.

Bu toplum kendini kulluğa layık göremez ve kadın haklarından da geri adım atmaz. Ülkemizde merkez sağ, Türkiye Cumhuriyeti`nin ilk Kadın Başbakanını seçerek kadına verdiği önemi göstermiştir. Merkez sağın teminatı olan Demokrat Parti ise kadının politikadaki mecburiyetini kavramış olan ekipleriyle beraber Cumhuriyetimize ve değerlerine her zaman sahip çıkacaktır."



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı