Ramazan Davulu polimiği sürüyor

Ramazan Davulu polimiği sürüyor

AKP Kurul, kararını gözden geçirsin”




AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu'ndan, ilçede polemik konusu olan Ramazan davulunun çalınmamasıyla ilgili açıklama geldi. Kasapoğlu,İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararını tekrar gözden geçirerek davula izin verilmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Hıfzıssıhha Kuruluna Bandırma'da Ramazan ayında davul çalınmamasıyla ilgili teklifin Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur tarafından verildiği şeklinde duyumlar aldıklarını dile getiren Kasapoğlu, Başkan Yardımcısı Onur'un kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında yapmış olduğu basın açıklamasında bunu inkar etmesini ise anlamakta sıkıntı çekiyoruz. Oysa biz Onur'dan kamuoyu baskılarına rağmen teklif ettiği ve kabul edilen bu önerisinin arkasında durmasını beklerdik. Tüm kamuoyu biliyor ki yerel yönetim isteseydi ilçe hıfzıssıhha kurulundan olumlu karar çıkarttırırdı” dedi.

Kasapoğlu devamında şunları söyledi Başkan YardımcısıOzan Onur'a bir önerimiz var. 600 yıllık gelenek olan davulun sesini kısacağına Cumhuriyet Meydanına kurduğunuz çadırda yapılan taverna müziğinin sesini kısın. Çadırda müzik sesinin Haydarçavuş Camiinde ibadet yapanları ne kadar rahatsız ettiğini canlı olarak görebilmesi için bir akşam kendisini teravih namazına bekliyoruz. Ramazan ayı etkinleri kapsamında yerel yönetim tarafından kurulun ve çadırı işleten CHP gençlik kollarına hayırlı işler diler konuyu kamuoyunun takdirine sunuyorum”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli