Protokole girmek için verilen çaba, Erdek'e hizmet için verilse!...

Protokole girmek için verilen çaba, Erdek

Böyle vekalet olmaz! Hale Tuna’dan Büyükşehir’e ve kaymakamlığa eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Erdek Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ceyhun Mırız’ın, Erdek’in kurtuluş bayramı ve Gaziler Günü kutlama programlarında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adına görevlendirilmesinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu öne sürdü.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın imzasıyla, 15.09.2023 tarihinde, Erdek Kaymakamlığına şu yazı gönderildi:

“18 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan Erdek’in kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlama programlarına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ı temsilen Büyükşehir Meclis Üyemiz, başkan vekilimiz Ceyhun Mırız, başkan adına programlarda yer alacaktır.

Bilgilerinize rica ederim.”

Yılmaz, Erdek Kaymakamlığına yine 18.09.2023 tarihinde ise şu yazıyı gönderdi:

“19 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan Gaziler Günü kutlama programlarına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ı temsilen Büyükşehir Meclis Üyemiz, başkan vekilimiz Ceyhun Mırız başkan adına programlarda yer alacaktır.

Bilgilerinize rica ederim.”

HALE TUNA İTİRAZ EDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, Erdek Kaymakamlığına adeta talimat verircesine yaptığı bu yazılara CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna itiraz etti.

Tuna, 14.09.2023 tarihinde, Erdek Kaymakamlığı’na şu yazıyla başvurdu:

“Resmi törenlerde uyulması gereken protokol listesi 05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikçe belirlenmiş ve Erdek Kaymakamlığı internet sitesinde Erdek ilçesi protokol listesi yayınlanmıştır. Protokolde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Temsilcisi olarak bir makam bulunmamaktadır. Erdek ilçesinde yapılan resmi törenlerde protokol kurallarına uyulması, protokolde bulunmayan bir makamın kullanılmaması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Tuna, Erdek ilçesi protokol listesini de ekleyerek Erdek Kaymakamlığına bu başvurusunu ayrıca bilgi için Balıkesir Valiliği’ne de iletti.

ERDEK KAYMAKAMLIĞI BÜYÜKŞEHİR’İN DEDİĞİNİ YAPTI

Tuna’nın bu başvurusuna, 15.09.2023’te, Kaymakamlık adına, İlçe Yazı İşleri Müdürü İsmail Tüfek tarafından şu cevabi yazı gönderildi:

“İlgi yazınızda, resmi törenlerde, ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliğinde belirtilmemiş olmasına rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi temsilciliğine protokolde yer verilmemesini talep etmektesiniz.

Örnekleri ilişikte gönderilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başkan Yücel Yılmaz’ı temsilen meclis üyesi görevlendirilmesi yapılmış olup, protokolde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen yer verilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.”



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı