Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi gerekli fiziki yapıları hayata geçirecek protokol imzalandı

Gönen'lilerin uzun yıllardır özlemini çektiği fakülte için somut adımlar atılmaya devam ediliyor. Gönen Kaymakamlığının önderlik ettiği fakülte derneğinin kurulmasından sonra Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Gönen’e taşınması için uzlaşma sağlanmıştı.

 

İkinci adım olarak üniversite ile Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği arasında bina yapım protokolü imzalandı.

İmza töreninde Kaymakam Arslan Yurt, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Dernek yönetim kurulu başkanı Hüseyin subaşı, siyasi ve sivil toplum temsilcileri hazır bulundu.

Törende protokol mensupları konuşmalar yaparak fakültenin ilçe için önemini ve halkın beklentilerini anlattılar. Daha sonra rektörlük ile dernek Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

HEDEF EN GEÇ İKİ YILDA BİTİRMEK

Dernek başkanı Hüseyin Şener binayı iki yolda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Belediye Başkanı İbrahim Palaz belediye olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını taahhüt etti.

Rektör Özdemir açılacak bölümlerle üç beş yılda öğrenci sayısının 2500-3000’e ulaşacağını belirtti. Milletvekili Subaşı Bandırmaya Tıp Fakültesi kazandırdıklarını, Gönen ilçesine fakülte ve diğer sosyal- sportif tesisler kazandırmak için çalışacaklarını ifade etti. Kaymakam Yurt ta en az iki fakülte ve fizik tedavi merkezi talepleri olduğunu, halk ve iş insanlarında istek ve irade olduğunu, Gönen eğitimini sosyal, kültürel, ekonomik kalkınma araçlarından biri olarak gördüklerini, fakültenin ilçeye çok katkı sağlayacağını ifade ederek hayırseverleri desteğe davet etti.

AZ ÇOK DEMEDEN DESTEK

Gönen'de kurulacak olan Fakülteninyaklaşık 7,500 m2 lik  inşaatına başlanarak tamamlanması için ilçedeki hayırseverleri dernek yönetimi veya Kaymakamlıkla irtibata geçemesi istendi.



Anahtar Kelimeler: Protokol imzalandı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu