Preveze Deniz savaşları anıldı

Preveze Deniz savaşları anıldı

Osmanlı Donanmasının tarihte kazandığı en büyük Deniz savaşı Preveze savaşlarının 473 yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mayın filo komutanlığının bulunduğu Erdek`de kutlanan programlar son yıllarda çevre ilçelerde de çeşitli ziyaretlerle kutlanırken bu yıl Deniz kuvvetlerine bağlı TCG Amasra adlı mayın gemisi Liman açıklarına demirledi.

Erdek Mayın filo grup komutanı Kıdemli Binbaşı Bora Horzum tarafından Kaymakamlık ve Belediye ye yapılan nezaket ziyaretlerinde kendisini karşılayan Bandırma lı Gaziler eşlik etti.

Kaymakam Ali Mantı`nın Erdek kaymakamlığına vekalet etmesi nedeni ile Binbaşı Bora Horzum`u Kaymakamlık yazı işleri müdürü Ayten Gül ağırladı.

Binbaşı Horzum daha sonra Belediye ye geçti. Binbaşı Horzum`u belediye de karşılayan başkan yardımcısı Ozan Onur şanlı ordumuzun dünden bugüne uzanan arterde şanlı tarihine geçmiş zaferleri her defasında gururla andıklarını, Deniz Kuvvetleri Günü dolayısı ile Tüm Denizcilerin gününü kutlarken, Deniz şehitlerini de rahmetle andığını söyledi.

Binbaşı Bora Horzum Türk Denizcilik tarihine altın harflerle yazılan Preveze savaşlarının 473 yıl dönümünde üç ayrı mutluluğu birlikte yaşadıklarını belirterek 27 Eylül`ün bu nedenle Preveze Deniz Zaferi ile birlikte Deniz Kuvvetleri günü olarak kutlandığını ayni zamanda bugün İstanbul tersanesinde Denize indirilerek Donanmaya katılan ilk milli gemi Heybeliada nın Türk Donanmasına katıldığını müjdeledi.

Binbaşı Horzum; ``Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için "Milli Gemi Projesi" (MİLGEM) kapsamında üretilen ilk gemi "Heybeliada" bugün denize indiriliyor. Türkiye`nin yalnızca kendi imkanlarıyla tasarlayıp inşa ettiği ilk gemi, "stealth" (radara yakalanmama) özelliklerine sahip. Maliyeti toplam 630 milyon dolar olan gemiyi Türkiye, yurt dışından hazır almaya kalksa en az 1 milyar dolar ödeyecekti. DenizKuvvetleri Komutanlığı (DKK)için "Milli Gemi Projesi" (MİLGEM) çerçevesinde milli imkanlarla geliştirilen, özgün tasarımlı, radara görünmeyen ilk gemi "TCG Heybeliada" bugün denize indiriliyor.`` diyerek Türk Deniz filosunun Dünyanın en büyük 3 savaş gemisinden birisine sahip olmalarından dolayı 3 mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli