Polisten başarılı operasyon

Polisten başarılı operasyon

Yaşlı kadını dolandırdılar ama kaçamadılar

Bandırma'da yaşayan 80 yaşındaki G.M. isimli kadını dolandırarak 513 bin lira civarındaki altın ve ziynetleri ile 17 bin 450 Euro parasını alan iki kişi polisin başarılı operasyonuyla yakalandılar.

3 Haziran 2020 günü, saat 11.30 sıralarında, Bandırma'da yalnız yaşayan G.M. isimli 80 yaşındaki kadını telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, soyulan bir kuyumcudan çalınan Euro, ziynet eşyası ve altınların araştırmasını yaptıklarını belirterek, "Sende de altın, ziynet ve Euro varmış. Bunları araştırmamız için bize teslim edeceksin. Araştırdıktan sonra iki saat içinde sana teslim edeceğiz" dediler. Dolandırıcılara inanan yaşlı kadın, daha sonra evinin kapısına gelerek polis olduğunu söyleyen kişilere 17 bin 450 Euro ile 32 adet değişik gram ve modellerde bilezik, değişik ebatlarda gerdanlık ve altın zincir ile 1 adet 15 bin lira değerinde armalı altını teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın, aynı gün 15.40 sıralarında Bandırma Emniyeti'ni arayınca Asayiş Büro Amirliği ekipleri hızlı ve etkin bir şekilde hareket ederek şüpheli kişiler ve kullandıkları aracın görüntülerinden yararlanarak, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir operasyon başlattı. Bunun sonucunda, H.A.(30) ve İ.A.(27) isimli dolandırıcılar, kullandıkları araçlar ile birlikte Ankara'nın Polatlı ilçesi civarında yakalanarak gözaltına alındılar.

Urfalı olup bu kente gittikleri belirlenen, benzer suçlardan sabıka kayıtları bulunan ve geçmiş tarihlerde, Ankara ili sınırları içinde aynı yöntemle dolandırıcılık olayına karışan iki kişinin araçlarında yapılan titiz arama sırasında aracın ön konsolundaki teyp kısmının altında zula şeklinde yapılan özel bölmede yaşlı kadına ait ziynet, altın ve paralar eksiksiz ele geçirilerek, yaşlı kadına teslim edildi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmaları ve araştırmalarını çok yönlü olarak sürdürüyorlar. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Polisten başarılı operasyon
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli