Pekel İspanya yolcusu

Pekel İspanya yolcusu

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL, TBB HEYETİ İLE İSPANYA'YA GİDİYOR…





Belediye
Başkanı Sedat Pekel, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Genel Kurulu'na katılmak üzere Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle birlikte İspanya'ya gidiyor.


Heyete, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Başkanlık edecek.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin de üyesi olduğu Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin (CEMR) genel kurulu 26-29 Eylül 2012 tarihleri arasında İspanya'nın Cadiz kentinde yapılacak.

Avrupa düzeyindeki yerel yönetim temsilcilerini bir araya getiren CEMR Genel Kurulu; belediyelerin uluslararası alanda temas ve diyaloglarının gelişmesine, katılımcıların yerelleşme, kalkınma ve yerel demokrasi alanlarında bilgi ve deneyimlerinin paylaşımına, olanak sağlayacak.

Genel kurul kapsamında ayrıca Yerelleşme-Demokrasi-Kalkınma Alanlarında Yenilik” konulu bir toplantı da gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere 24 Eylül Pazartesi günü kentimizden ayrılacak.

Başkan Pekel dönünceye kadar Belediye Başkanlığı'na, Belediye Meclis Üyesi Erhan Elmastaş vekalet edecek.

Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) nedir?

Bugün Avrupa'nın en büyük yerel ve bölgesel yönetimler birliği olan CEMR, 38 ülkeden 50'nin üzerinde ulusal yerel yönetim birliği üyeliğini kapsamaktadır; bu da toplamda 100 bin civarında yerel ve bölgesel yönetime karşılık gelmektedir.

Yerel ve bölgesel yerinden yönetim ve demokrasi ilkesi temelinde bir birleşik Avrupa ana amacıdır. Bölgesel politika, ulaşım, çevre, eşit fırsatlar, katılımcı yönetim ana faaliyet alanlarıdır.

Komiteleri ve çalışma grupları aracılığıyla AB taslak yasalarına önerilerde bulunarak yerel ve bölgesel konularla ilgili maddelere yasalaşmadan değişikliklerin yansımasına etki etmektedir. CEMR'nin çok geniş bir kardeş şehirler ağı vardır. Bugün Avrupa çapında 26 bin eşleştirme projesi bu birlik çatısı altında Avrupa kentlerini birleştirmektedir.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı