Pazartesi pazarına parkeli makyaj

Pazartesi pazarına parkeli makyaj

Sunullah meydanı gerçek benliğine kavuştu



Pazartesi Pazarı'nın merkezi durumundaki Sunullah Meydan Sokak'ta başlatılan yeni düzenleme çalışmaları sürüyor. Altyapı ile ilgili sorunların çözülmesinden sonra kaldırım ve yol kaplama çalışmalarına başlandı.

Sunullah Meydan Sokağın görünüşünü tamamen değiştirecek yeni düzenleme çalışmaları için öncelikle tüm kaldırım ve eski asfalt yollar tamamen söküldü. Daha sonra altyapı ile ilgili sorun olacak bölgelerde gerekli çalışmalar yapıldı. Uzun yıllar önceden kalan ve kötü durumdaki tüm evlerin su hatları yenilendi. Sokağın altından geçen tarihi eski tonozun hasarlı bölgeleri onarıldı. Ayrıca ileriki yıllarda Telekom hatları için kullanılacak altyapı da tamamlandı.

Yol kaplamasından sonra yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirebilmek amacıyla altyapı konusunda titiz bir çalışma yürütüldü. Yol yapım çalışmalarının biraz gecikmiş gibi algılanmasına yol açan bu yatırımlar, sonradan ortaya çıkabilecek sorunların yaşanmamasını sağlayacak.

Altyapı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasından sonra, kaldırım ve yol kaplama çalışmalarına başlandı. Sokağın başlangıç kısmında bulunan yeşil alan biraz daha genişletildi.

2 metre genişlikte yapılan yaya kaldırımları karo taşlarla kaplanıyor. Yol kısmına ise beton parke döşeniyor.

Sunullah Meydan Sokağa bağlantı sağlayan iki ayrı merdiven de karo taşlarla kaplanıyor.

Çalışmalar tamamlandığında Meydan Sokak güzel bir görünüm kazanacak.

Meydan Sokak'ta başlayan bu çalışma aynı kapsamda Tamirciler Sokak'ta da devam edecek. Çocuk Yuvası önünden itibaren Halil Özümit Sokağa kadar Atatürk Caddesi ve demiryolu arasında kalan bölgedeki tüm sokakların eski yol kaplamaları sökülerek yollar beton parke ile kaplanacak.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli