Pazar'da hareket %30'e düştü

Pazar

Fiyatlar el yakıyor, Sebze, Meyve ve kuru gıda dışında tezgahlar açılmadı.

Koronavirüz (Covıd19) küresel mücadele kapsamında 15 günü geride bırakırken, yaşamsal uygulamalarda alınan önlemlerde bir bir belirlik kazanmaya başladı.

Ulusal sağlık kurulunca öngörülen kararlar doğrultusunda açık semt pazarlarının faaliyetlerine son verilirken, bundan böyle Bandırma Kapalı Pazar yeri yaşam alanında Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yaş sebze ve meyvanın yanı sıra kuru gıdaların dışında zaruri olmayan giyim, alet-edavat ve oyuncak türü tezgahlar bugün açılması.

Karşılıklı iki ana giriş noktasından girilen Kapalı Pazaryerine gelen vatandaşlar giriş noktalarında oluşturulan barkot noktalarında ellerine sürdükleri hijyen-dezenfekte sonrası alışverişlerini yaptılar.

28 Mart Cumartesi pazarı gerek yaş sebze ve meyve açısından oldukça pahalı idi özellikle Koronaviris mücadelesine karşı koruma amaçlı alaınmak isteyen Portakal çeşitleri 4-5 tl den aşağı düşmedi, Muz 8,5 -10 tl, Kivi 12-14 tl,  Limon ise kg 12 tl den satışa sunuldu.

Bugünkü Cumartesi pazarının en yeni ürünü kuşkusuz karpuz oldu. Tezgahta dilimlenmiş karpuz görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Cumartesi pazarında dilim karpuzu özellikle aşeren bayanlar için imdada yetişti. Karpuz fiyatı kg 10 den satıldı.



Anahtar Kelimeler: Pazar' hareket %' düştü
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı