PAZAR ALANLARINDA ÇÖP POŞETİ UYGULAMASI BAŞLADI

PAZAR ALANLARINDA ÇÖP POŞETİ UYGULAMASI BAŞLADI

Başkan Yardımcısı Dursun Mirza Pazarcı esnafı daire müdürleriyle birlikte çöp poşeti dağıttı.





Bandırma
Belediyesi çevre sağlığını korumak amacıyla yepyeni bir projeyi daha uygulamaya aldı.


Proje kapsamında pazar sonrasında oluşan kötü görüntünün önüne geçmek amacıyla pazarcı esnafımıza özel çöp poşetleri dağıtıldı.
Dağıtılan çöp poşetleriyle birlikte çöplerin ve atıkların torbalanması alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak pazar yerleri denetim birimi ve ilgili daire müdürleriyle birlikte çöp poşeti dağıtan ve pazarcı esnafımızı bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, bu uygulamayla hem pazar sonrasında oluşan kötü görüntünün önüne geçmek hem de çevre sağlığını korumayı hedeflediklerini söyledi. Mirza, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:



Yağan yağmurlarda sebze ve meyvelerin yaprakları logarlarımızı tıkıyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz”


Bandırma Belediyesi olarak pazarcı esnafımıza çöp poşeti dağıtıyoruz. Bu poşetlerimiz akşam tezgâhını toplayan esnafımız çöpünü içine koyacak ve temizlik işleri yetkililerimizde bu çöpleri alıp gidecek. Bugüne kadar bu uygulama yapılmamıştı ve biz bu yeni başlatarak esnafımıza tek tek dağıttık. Biz istiyoruz ki yağan yağmurda sebzelerin yaprakları, poşetler, torbalar logarlarımızı tıkamasın. Amacımız bu. O yüzden Bandırma halkından ve Bandırma esnafından destek bekliyoruz. Geçte olsa başlattığımız bu uygulamayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”



Pazar Yerleri Denetim Birimimizi kurduk”


Yapılan bu uygulamanın yanı sıra oluşturulan yeni pazar yerleri denetim birimiyle bu uygulamaların denetimlerini yapacaklarını belirten Mirza, bunun yanı sıra önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği`ne Uyum Yasaları gereği pazarcı esnafımıza yeni düzenlemeler getirileceğini söyledi.

Mirza, Önümüzdeki günlerde Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Pazar alanında esnafımızın kullanabileceği alan kısmını çizerek belirleyecekler. pazar alanlarını daha düzenli bir hale getireceğiz. Bu çöp poşetleri her hafta dağıtılacak. Bu amaçla da Pazar Yerleri Denetim Birimimizi kurduk.  Bu birimimizle her hafta denetimlerimizi yerine getireceğiz. Pazartesi Pazarında başlattığımız bu uygulamayı diğer pazarlarımızda da yaygınlaştırıp uygulayacağız. Bizler bu konuda esnafımızdan destek istiyoruz. Bu konuyu ceza ile çözmek istemiyoruz. Akşam saatlerinde yapacağımız denetimlerimizde esnafımız belirtilen standartlarda çöpünü toplamamış ise gerekli işlemi ekiplerimiz yapacaklar. Bununla birlikte Pazar yerlerimize yeni düzenlemeler getiriliyor. Bundan sonra her pazarcı kart takacak. İş elbisesi giyecek. Bunlar zorunlu hale geliyor” dedi.



Kapalı Pazar Yeri Projesinde yeni düzenlemeler yaptık, cevap bekliyoruz”


Öte yandan Kapalı Pazar Yeri Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mirza, Anıtlar Kurulunun tüm çalışmalara rağmen iki yıldır izin vermediği Kapalı Pazar Yeri Projesinde değişiklikler yapıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, izinlerin gelmesiyle projeyi 6 ayda tamamlayacaklarını söyledi.

Mirza: Bizim asıl problemimiz kapalı Pazar yeri. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsinler ki biz göre geldiğimiz günden beri Kapalı Pazar Yeri Projemizi hazırladık. Kaynağımızı da hazırladık. Ancak mevcut Cumartesi Pazarının yanında bulunan tescilli mezarlık nedeniyle bu proje için Anıtlar Kurulundan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan iki yıldır gerekli izinleri alamadık. Ancak son olarak bir gelişme oldu. Projemizde yeni bir plan değişikli yaparak Encümenden geçirdik ve kurula gönderdik. Oradan birkaç ay içinde gelecek izinle 2013 yılında başlayarak Kapalı Pazar Yerimizi 6 ay içinde bitirmek istiyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ile birlikte yapılan Çöp Poşeti Dağıtımına katılan Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, bu uygulamanın Pazar alanlarının temizliği açısından önemli bir uygulama olduğunu söyledi.

Gürel: Öncelikle Pazar yerlerimizin daha tertipli daha düzenli olmaları açısından bu çöp poşeti uygulamasını destekliyoruz. Bizlerin bu konuyla ilgili geçmiş dönemlerde taleplerimizde olmuştu. İnsanların toplu olarak yaşadığı ve bulunduğu alanlarda birtakım düzenlemelerin olması gerekiyor.
Bunlardan bir tanesi de çöp poşeti uygulaması. Bundan dolayı başta Başkan Yardımcımız Dursun Bey'e ve ilgili diğer daire müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli