Pasha, bağlı olduğu iskelede battı.

Pasha, bağlı olduğu iskelede battı.

Marmara önlerinde yan yatarak, Narlı iskelesine çekilen Pasha atlı şilep battı.

İzmit Limanı`ndan aldığı yükü Lübnan ve Mısır`a götürürken Marmara Adası açıklarında yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçiren `Pasha` adlı yük gemisi, bu kez çekildiği Balıkesir`in Erdek İlçesi`ne bağlı Narlı İskelesi`nde battı.

İzmit Limanı`ndan aldığı yükü Lübnan ve Mısır`a götürürken Marmara Adası açıklarında yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçiren `Pasha` adlı yük gemisi, bu kez çekildiği Balıkesir`in Erdek İlçesi`ne bağlı Narlı İskelesi`nde battı.

Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki `Pasha` adlı kuru yük gemisi, geçen perşembe günü İzmit Limanı`ndan aldığı MDF yükünü Lübnan ve Mısır`a götürmek üzere yola çıktı. Gemi aynı gün saat 15.20`de Marmara Adası açıklarında yük kayması nedeniyle yan yattı. Batma tehlikesi geçiren gemiye ilk müdahaleyi haberverilmesi sonucu gelen Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü`ne ait 6 hızlı tahlisiye botu ve kurtarma römorkörü yaptı.

`Pasha`da görev yapan 9 mürettebatı kurtaran Kıyı Emniyet Müdürlüğü`ne ait tahlisiye botu ve kurtarma römorku, daha sonra gemiyi cuma günü sabaha karşı Balıkesir`in Erdek İlçesi`ne bağlı Narlı Köyü iskelesine çekti.

Ambarına dolan su dün getirilen vidanjör ile boşaltılmaya çalışan `Pasha` adlı gemi, yapılan tüm çalışmalara rağmen bu sabah battı.

Olayla ilgili soruşturma, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli