Paşa, Annesine Koştu

Paşa,  Annesine Koştu

Balyoz davasında tahliye olan İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler Bandırma'da bulunan Annesinin elini öptü Ziya Güler: ‘' Anayasa Mahkemesi bütün Türkiye Cumhuriyeti halkına çok önemli bir ders verdi.''


Balyoz davasında tahliye olan İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler Bandırma’da bulunan Annesinin elini öptü

Ziya Güler: ‘’

Anayasa Mahkemesi bütün Türkiye Cumhuriyeti halkına çok önemli bir ders verdi.’’

22 HAZİRAN 2001 Tarihinde Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında tutuklanan İzmir hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler dün gece tahliyesinin ardından Bugün feribotla Bandırma’daki annesinin elini öpmeye geldi.  Silivri de 3 yıldır tutuklu bulunan Ergenekon sanığı Hava Pilot Korgeneral Ziya Güler, ceza evi çıkışı Annesine koştu.

  Kurmay Hava Pilot Korgeneral Ziya Güler İzmir Hava Eğitim komutanlığı, Komutanı olarak görev yaparken 21 Haziran 2011 de Ergenekon sanığı olarak tutuklanması ardından geçen 3 yıl sonra 19 Haziran 2014’te Anayasa mahkemesi kararı ardından serbest kalarak memleketine döndü

Org. Ziya Güler, Silivri’den salıverilmesi ardından önce İstanbul’a ardından da sabah 08.30 feribotu ile beraberinde eşi Berrin Güler, kızı ve Avukatı Selin Güler ile birlikte Annesi Zehra Güler’in elini öpmek üzere Bandırma’ya geldi. Korgeneral Ziya Güler’i İdo Deniz iskelesinde sevenleri çiçek ve Türk bayraklarıyla karşıladı Orgeneral Ziya Güler burada sevenleriyle kucaklaşması ardından burada bulunan gazetecilere: Özellikle anneni ziyaret etmek istedim Anne ve babalarımız da seksenin üzerinde onlarında son demleri hayır dualarını almak için Bandırma ya geldim dedi.

Feribot iskelesinde ailesi dostları ve sevenleri ile kucaklaşana Güler daha sonra annesinin evinin bulunduğu Paşakonak Mahallesi. Hamit Kaplan Caddesi üzerinde bulunan. Ana ocağı Ali Gürer Apartmanına geldi. Güler burada kurban kesilerek karşılandı. Annesi Zehra Güler, üç yıl ayrı kaldığı oğlu Ziya Güler’i apartman kapısında karşılayarak hasret giderdi. Güler mahalle sakinleriyle hasret giderdikten sonra tutukluluğu ile ilgili kısa bir açıklama da bulundu: Güler ‘’ Maalesef Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kumpası yaşayacaktır. İnşallah bu kumpastan bir ders alınır. Önemli olan ders almaktır. Ama bu kumpas Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisine özellikle hukuk sistemine çok büyük zarar vermiştir. Ayrıca silahlı kuvvetlerin o silah arkadaşlığı kavramını büyük kesinlikle büyük oranda zedeledi. Ve silahlı kuvvetlerin özellikle ve Silahlı Kuvvetlerin özellikle Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerine meslek kültürüne en az 50 yıllık bir kayıp verdi. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bundan çok büyük zarar gördü. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk halkı zarar gördü. İnşallah bu zarardan ders alınır. Ve bir daha böyle komplolarla sahtekarlıklarla iftiralarla yargılama yapılamayacağından ders alınmıştır. Ve bundan sonra da yargı sistemi özellikle layık olduğu bir şekilde de kendisini düzeltir.  Anayasa Mahkemesi bütün Türkiye Cumhuriyeti halkına çok önemli bir ders verdi.’’ dedi.

 

 

 

 



bandırmalı
22.06.2014 17:42:18
geçmiş olsun paşam

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı