"Parti içi Demokrasi" için üçlü ittifak

CHP'de alternatif liste hazırlığındaki Yeloğlu, Yankol ve Mutlu ortak açıklama ile delege seçimlerinde "MAVİ" listeye destek istediler.

CHP'de 18 Ocak 2020 Cumartesi günü yapılacak ilçe kongresi öncesinde, delece seçimleri için önce aday adaylıklarını ardından adaylık için delece seçimlerinde destek arayışı sürüyor.

Elektrik Mühendisi Ahmet Alp'in mevcut ilçe Başkanı Hüseyin Bahar lehine adaylıktan çekilip, birlikte hareket ederek sürdürdükleri "beyaz liste" destek turlarına bu akşam karşı "Mavi liste" adaylarında "Parti içi demokrasi" söylemli ile karşı mücadele başlatıldı.

Kapalı pazar yeri, Yaşam alanı çok amaçlı "Kurtuluş Düğün Salonu"nda yapılan toplantıda ilçe konresi öncesi yapılacak 400 delege seçimlerinde Mavi listeye destek istendi.

Belediye Meclisi önceki dönem üyelerinden Av. Volkan Gözükara'nın moderatörlüğünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan genişletilmiş üye bazındaki istişare toplantısına yaklaşık 400 kişi katıldı.

Av. Volkan Gözükara'nın delege seçimlerindeki Mavi listeye destek amacını içeren konuşması, Önceki dönem Belediye Başkanı Dursun Mirza, 25-26. dönem Milletvekili Mehmet Tüm, 18 Ocak'ta yapılacak ilçe kongresi için ilçe başkan adayı ve önceki ilçe Başkanı Niyazi Yeloğlu, İlçe Başkanı adayı Gültekin Mutlu ve son olarak önceki dönem Meclis üyesi ve 18 Ocak'ta yapılacak ilçe kongresi için aday Gökhan Yankol konuştu.

Konuşmacılar özellikle mevcut ilçe Başkanı Hüseyin Bahar'ın delege seçimleri öncesi kendi haklarında yaptığı söylemlerin sosyal demokrat bir kimliğe yakışmadığını,  aynı zamanda haklarındaki iddiaların aslı astarı bulunmadığını vurgulanarak ilçe Başkanı Hüseyin Bahar'a "Yalancı Bahar" yakıştırmasında bulundular.

CHP ilçe kongresi öncesinde 400 parti delegesinin belirleneceği seçimlerde "MAVİ" listeye destek arayışı-istişare buluşmasında zaman zaman dozu yükselen söylem ve iddiaları salondan yaptığımız canlı yayım bantlarından izleyebilirsiniz.

Teknik olanaksızlıklar dolayısı ile kayıt alamadığımız son iki aday konuşmacıdan Gökhan Yankol, yazılı metinden yaptığı konuşmasında; 

"Sevgili partili arkadaşlarım, değerli yoldaşlarım.

Bugün burada Atatürk’ün geleceği emanet ettiği insanları bir arada görmekten ve denizlerin “yaşasın tam bağımsız Türkiye” sloganıyla sizleri selamlamaktan onur duyuyorum."

"Bizler parti içi demokrasi anlayışla çıktığımız bu yolda, partinin asıl sahibinin üyeler olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

"Bugün AKP karanlığına ve baskılarına karşı birlikte savunacağımız tek mevzi demokrasidir ve bizler demokrasiyi savunmak için önce parti içinde demokrasiye işlerlik kazandırmak zorundayız. Bu yalnızca bizim değil, bütün parti üyelerinin de en önemli görevi. Bugün parti içi demokrasi adına attığımız adım sayesinde, hep birlikte buradayız."

"Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun hayalini kurarak yaşama geçirdiği cumhuriyetin en önemli yapıtaşıdır ve Cumhuriyet Halk Partisi için parti içi demokrasi en önemli ilke olarak hayat bulmalıdır. Bugün insanlar AKP'nin karşısında Cumhuriyet Halk Partisini bir umut olarak görüyorsa bunun nedenini tarihimizde aramalıyız."

"Cumhuriyet Halk Partisi bir devlet kurmakla kalmadı, devletin inşası sürecinde de birçok rol üstlendi. İşte bu rollerin en önemlisi demokrasidir. Dışarıda parti üyesi olmasa da bize oy atmış binlerce insan var ve biz o insanlara, tek kurtuluşun hiç durmadan demokrasi olduğunu söylüyoruz. O insanlara bu ülkeyi yeniden inşa edebileceğimizi göstermenin yolu ancak demokrasiye parti içinde işlerlik kazandırmakla mümkün olur. Demokrasi yalnızca insanların oy kullanması değil, hakları için birlikte mücadele edebilme refleksini kazanmasıdır."

"Şunu iyi bilmemiz gerekiyor; üyeler varsa Cumhuriyet Halk Parti vardır ve ancak demokrasiye işlerlik kazandırdığımızda iktidar olabiliriz. Bugün AKP karanlığından kurtulmak ve parti içi demokrasiye işlerlik kazandırmak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor ve o sorumluluğun hepimiz farkındayız."

       NEDEN CUMHURİYET HALK PARTİLİYİZ ?

"Kendimize sormamız gereken en önemli soru “neden Cumhuriyet Halk Partiliyim?” sorusudur. Biz; insanlar yoksulluktan intihar etmesin, atanamayan öğretmenler canına kıymasın,  çocuklar tecavüze uğramasın, kadınlarımız öldürülemesin diye Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz limanlarımız satılmasın, fabrikalarımız özelleştirilmesin, madenlerimiz yabancılara peşkeş çekilmesin, ağaçlarımız ve doğamız katledilmesin diye Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Her bir üyemiz için, partimize oy atan yüz binlerce yurttaşımız için, yarının aydınlık, Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik Türkiyesi’ni yeniden inşa etmek için Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kısacası; biz bu ülke için Cumhuriyet Halk Partiliyiz."

"Hepimizin bildiği gibi iktidara giden yol ilçe örgütlerinden ve yerel yönetimlerden geçer. Partimizin politikalarını, sosyal demokrasiyi; kentin varoşlarına, sanayide çalışanlara, kahvelerde işsiz oturanlara, öğrencilere, annelere, yaşamını güçlükle idame ettiren emeklilere ve yaşlılara anlatmak zorundayız. Bunların öncülüğünü yapacak olan da atanan ve ya işret edilen ilçe başkanı değil, bizzat üyelerin seçtiği, tabanda karşılığı olan ilçe yönetimleridir. Bugüne kadar yaşanan eksikleri ve yanlışları ancak konuşarak ortadan kaldırabiliriz. Partimizi iktidara taşıyacak her türlü eleştiriye açık olmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi kişilerin, grupların değil, bütün parti üyelerinindir. Hatta partimize üye olmasa da oy veren, gönül veren her yurttaşındır. Partimizi iktidara taşımanın yolu; kentin varoşlarından, fakirlerin sofrasından, emeklinin, işçinin, memurun yanı başında durup sorunlara çözüm üretmekten geçer. Biz bu anlayışı benimseyen partililer olarak bugün buradayız."

"Biraz önce anlattığım gibi omuzlarımızdaki sorumluluk büyük. Sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Ülkenin sorumluluğu bizlerin omuzlarında… İktidara ancak bu sorumluluğun farkında olan sizlerle yürüyebiliriz."

     NASIL BİR İLÇE YÖNETİMİNE İHTİYACIMIZ VAR

"Bizlerin en önemli ihtiyacı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini uygulayacak, bağımsız ve parti içi her üyeye eşit davranacak ilçe başkanları ve yönetimlerdir. Parti kimsenin malı değil, parti herkesin ortak umududur. Bizler yaklaşan kongrenin bir demokrasi şöleni olmasını canı gönülden istiyoruz ama ayrıştıran söylemler bugün partimizi derinden yaralıyor. Unutmayın kongre bittikten sonra dışarı çıkınca hepimiz yine Cumhuriyet Halk Partili olacağız. Peki, koltuk için kırıp dökenler insanların yüzlerine nasıl bakacak? İlçe Başkanı olmak için nedir bu hırs? Bizlerin tek hırsı var o da Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak. 

İnadına ayrışmadan birleşerek kazanacağız. Nazım ustanın dediği gibi “en güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız.” Gökhan Yankol



Anahtar Kelimeler: "Parti Demokrasi" ittifak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli