Parselasyon planları askıya çıkıyor

Parselasyon planları askıya çıkıyor

Erdek`te Kastri Mevkii İmar Planları'nın son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.




Erdek`te Kastri Mevkii İmar Planları'nın son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.


Başkan Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Harita Mühendisi ve Yüklenici Firma Yetkilisi Şuayip Ateş, Erdek Belediyesi İmar Müdürlüğü Personeli, Meclis Üyeleri ve Kastri Platformu Üyeleri katıldı.

Başkan Hüseyin Aysan toplantıdan sonra yaptığı açıklamada Kastri Mevkii İlave ve Revizyon İmar planlarında Balıkesir İdari Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun olarak yüklenici firma yetkilisi tarafından hazırlanan parselasyon planlarında çalışmaların geldiği, aşama hakkında bilgilendirme toplantısını yaptıklarını söyledi.

Belediye Meclisi tarafından onaylanan plan tadilatlarına göre yeniden düzenleme ortaklık payı (DOP) ve Kamu Ortaklık Payı (KOP) hesaplarının yapıldığı, bu hesaplar sonucunda yeniden bir parselasyon planının hazırlandığını, vatandaşlara olabildiğince kendi bastığı alandan yer verilerek müstakil hale getirilmeye çalışıldığı ifade etti. 

Aysan bu uygulama ile mahkeme kararlarının yerine getirdiklerini, yüklenici tarafından hazırlanan parselasyon planlarına ilişkin taslak üzerinde mevzuat ve yönetmelikler uyarınca gerekli kontrollerin yapımına başlandığını kaydetti. 

Aysan``Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak parselasyon planları, Belediyemiz Encümen'inde onaylanarak en kısa sürede askıya çıkarılacaktır.” Dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı