Park Bahçelerde dur durak yok

Park Bahçelerde dur durak yok

Cadde ve sokaklardaki ağaçların budama çalışmalarına yoğunluk verildi.




Bandırma Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince
ağaç budama çalışmaları başladı.


Bandırma`da yol kenarlarında, yeşil alanlarda, parklarda, mahalle aralarında, refüj ve kavşaklarda çevreye zarar veren veya formu bozulmuş ağaçların tamamı gözden geçirilerek budama işlemi belediye ekiplerince yapılmaya başlandı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalar kapsamında, çocuk parkları ve yeşil alanlarda bulunan ağaçların budama yapılması gerekenler ve dalları kuruyup olumsuz görüntü oluşturan sinyalizasyon lambalarına ve mobese kameralarına engel olan, toplumun görüş açısını engelleyen ve tehlike arz eden ağaçların tamamı budanıyor.

Yetkililer, içinde bulunduğumuz ayların mevsimsel olarak ağaç budama dönemi olduğunu belirterek bununla birlikte Cadde ve sokaklar, okullar, parklar, hastaneler, kamu alanlarında bulunan ağaç ve çalıların budama işlemi yıl boyunca periyodik aralıklarla yapılacağı ifade edildi.

Budama işleminin ağaç gövdeleri üzerindeki kuru dalların veya sınırlı kalmak kaydıyla yeşil dalların belirli esaslara uyularak kesilip uzaklaştırılması işlemi olduğunu belirten yetkililer, ağaç ve ağaççıklarda yapılan budama, bitkinin kalitesini, büyüme hızını, ömrünü, estetiğini ve hastalıklara karşı direncini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Bununla birlikte ağaçlarda budama işlemi kuru ve tehlike arz eden, cadde ve refüj üzerinde bulunan, zarar görme ihtimali kuvvetli, alt yapı şebekesine zarar veren ve şehir peyzajına uygun olmayan ağaçlar dışında normal ağaçlarında budamasının da yapıldığı yetkililer tarafından ifade edildi.

Bunun dışında şahıslara ait alanlardaki ağaç budamalarını Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü'ne başvurarak belirli bir ücret karşılığında yaptırabilirler.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false