Paraşüt Dekan'a soru önergesi

Paraşüt Dekan

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Dekan Mehmet Arslan için soru önergesi veriyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)  Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan hakkında TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veriyor.

Bandırma İİBF’nin dekanlığını bir yılı aşkın süredir yürüten Dekan Arslan’ın, bu süre içinde ikamet ettiği Bursa’dan, haftada sadece iki gün görevine geldiğini öğrenerek, şaşırdığını vurgulayan Milletvekili Havutça, şunları söyledi:

“Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Bandırma İİBF gibi önemli bir fakültenin dekanının bu görev anlayışını kimse kabul edemez. Bu konuda, TBMM Başkanlığına, salı günü bir soru önergesi vererek, yanıt verilmesini isteyeceğim.” Dedi.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi 2012-2013 dönemi başında Dekan Edip Örücü`nün istifası ile bir süre vekaleten Rektör Mahir Alkan tarafından vekaleten yönetilmişti.

Vekalet nedeni ile 15 günde bir Bandırma`ya gelmek mecburiyetinde kaldığı için, bunu görev aşkı olarak alğılayan Bandırma Sanayici ve İş adamlaı Derneği Rektör`ü üstün hizmet plaketi ile taltif etmişti.

Rektör Alkan aylık ortalama 3 bin tl vekalet ücreti aldığı Bandırma`dan böylesine ulvi bir taltif almasından utanmış olacakki 2005 yılından beri Bandırma`da görevli olup evini bir türlü Bandırma`ya taşıyamayan Prof. Dr. Mehmet Arslan`ı dekan olarak görevlendirdi.

Dekan Mehmet Arslan yaklaşık 12 aydır  Bandırma`da Dekanlık yapmasına karşın ikamet ettiği Bursa`dan haftada sadece 2 gün Bandırma`ya gelip gitmesi Üniversite çevresinde adından ```Paraşüt Dekan`` olarak bahsedilmesine neden oldu.

                                  



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli