Pandemi, süt ürünleri talebini arttırdı.

Pandemi, süt ürünleri talebini arttırdı.

Sağlıklı gıda tüketiminde SÜT ürünleri pandemi panzehiri gibi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında süt ve süt ürünlerinin önemine değinen gıda uzmanları, oluşturduğu bilinç ile süt ve süt ürünlerindeki tüketimde artış kaydedilmesine neden oldu.

Bölgenin önemli süt ve süt ürünleri imalatçısı KAZANCI GIDA yönetim kurulu başkanı Halit Kazancı, bu anlamda yaptığı açıklamada; 

 “Sağlıklı yaşam için güvenli süt ve süt ürünleri tüketilmeli, uzmanlar güçlü bağışıklık için süt ve süt ürünleri tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Hijyen ve gıda güvenliği açısından da tüketicilerin, içeriği tam bilinmeyen açıkta satılan ürünler yerine, ambalajlı ürünler tercih etmeleri öneriliyor.

Bu yıl koronavirüs pandemisi gündemi ile birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirilmede önemli bir rol oynayan süt ve süt ürünlerinin faydalarına dikkat çekiliyor. Toplumdaki bilinci artırmaya, süt ve süt ürünlerinin tüketimine teşvik etmenin yanı sıra, güvenli süt tüketilmesinin önemi hakkında farkındalık yaratmak için fırsat sunuyor.

Türkiye’de süt ve süt ürünleri tüketimi oranları Avrupa ülkelerine göre düşük, Türk halkının Avrupa ülkelerinden daha az süt ürünleri tükettiği biliniyor. Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama süt ürünü tüketimi 276 litre. Bu oranın 40 litreye yakın kısmı içme sütü, geri kalanı ise süt ürünleri. Süt tüketimi AB ülkelerinde 342,5 litre iken ABD'de ise kişi başına ortalama yıllık 292 litre civarında olduğu görülüyor. Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği'nin (ASÜD) verilerine göre, Türkiye’de toplam süt üretimi son 20 yılda neredeyse iki katına çıkarak bu yıl 23 milyon tona ulaştıysa da bu miktarın sadece yüzde 45’i süt endüstrisine giderek, güvenilir ve sağlıklı ürünlere dönüşüyor.

Süt ürünlerinin içinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi savunma sistemini oluşturan hücrelerin iyi çalışmasını sağlayarak vücudun bağışıklık sistemine olumlu etkisini arttırıyor.

Özellikle her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt çocuk ve yetişkinlerin günlük mineral ihtiyacının tamamını karşıladığı biliniyor." dedi.



Anahtar Kelimeler: Pandemi ürünleri talebini arttırdı.
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli