Panç, "Sivas katliamını unutmayacağız"

Panç,

Dr. Selim Panç; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep dik durarak mücadele edeceğiz."

Sivas Madımak oteli katliamının 27 yılında yazılı bir açıklamada bulunan CHP ilçe Başkanaı Dr. Selim Panç;

27 Yıl Önce, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için orada bulunan aydın ve sanatçılardan 33’ü ile 2 Otel görevlisi, Otelin yakılması sonucu hayatını kaybetti. Katliamın sonrasında olayın üzeri örtülmeye çalışıldı; Şehrin ortasındaki bir otelde katledilen 35 canın katilleri cezasız kaldı ve yıllarca aramızda yaşamaya devam etti.
Sivas Katliamı’ nın insanların düşüncelerine, kimliklerine, farklılıklarına düşman olmanın yarattığı bir insanlık suçudur. Yıllar önceki gibi bugün de ülkemizde ayrımcılığın, farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün ve düşmanlığın yarattığı sonuçları endişeyle takip ediyoruz. 

 


Unutmayın ki; O gün insan olmayı bilemeyenler, Madımak Otelinde gerçekleştirilen katliama göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortağıdır. Bizler bu tip katliamların bir daha yaşanmaması için toplum hafızasını diri tutacağız, yaşananları anlatacağız, aktaracağız. Dili, dini, ırkı, düşüncesi farklı diye insanları birbirine kırdıran zihniyetlere karşı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep dik durarak mücadele edeceğiz."dedi 



Anahtar Kelimeler: "Sivas katliamını unutmayacağız"
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli