Panç, "Emekliye İkramiyelerine AKP Zammı: 5 Lira 55 Kuruş!"

Panç,

Emeklilerimiz için bu 100 TL'nin anlamı 18 Günlük tam kapamada günde 5 Lira 55 kuruştur.

CHP ilçe Bankanı Dr. Selim Panç, 18 günlük zorunlu kapanma sürecinde emeklilerin Bayram ikramiyesine 100 tl zam yapılmasını eleştirdi. Dr. Selim Panç, Gülünç farkın emekli için son derece yetersiz olduğunu vurgulaya yaptığı yazılı açıklamada; 

"Tam Kapanma kararı ardından, insanlarımızın bu dönemde nasıl geçinecekleri konuşuluyorken; emeklilere verilen 1000 TL'lik Bayram İkramiyesi, Cumhurbaşkanı kararıyla 1100 TL'ye çıkartıldı. Emeklilerimiz için bu 100 TL'nin anlamı 18 Günlük tam kapamada günde 5 Lira 55 kuruştur.

Şüphesiz ki çalıştıkları dönemde değer üretmiş, ülkemizin ekonomisine katkı vermiş, sigorta primlerini yatırarak emeklilik hakkını kazanmış insanlarımız bu sadaka zammından çok daha fazlasını hak etmektedir.

Bilindiği gibi Partimizin seçim vaatlerinden olan biri olan Emeklilere Bayram Öncesi Birer Maaşlık İkramiye konuşana; “Bu ikramiyeler devleti batırır” diyen iktidar ilk etapta emeklilerimize bu ikramiyeleri çok görmüştü. Ardından yükselen talep karşısında ve emeklilerimizle dayanışma içinde verdiğimiz mücadele ile iki bayram öncesi emeklilere birer maaş ikramiye vermekten kaçan iktidar ancak 1000’er Türk Lirası ikramiye vermeye mecbur kalmıştı.

Enflasyon, hayat pahalılığı artarken geçen üç yılda bu ikramiyelere zam yapılmadı. Geçtiğimiz hafta CHP TBMM Grubumuzun bu ikramiyeleri 1500 TL'ye yükseltilmek için verdiği teklif iktidarın büyük ve küçük ortakları tarafından reddedilmişti.

Artık açık olan şu ki; konu emekliler değil sarayın torpillileri olsaydı; milyarlık vergileri affedilir yahut 3 yerden yetmez 4. yerden maaş bağlanırdı. Ama pes etmek yok! Emeklilerin hak ettikleri koşullarda yaşaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. İktidarımızda emekli olduğu halde geçinmek için çalışmak zorunda kalmayan, iş cinayetlerine kurban gitmeyen, emeklileri mutlu olan bir ülkeyi hep birlikte oluşturacağız."

#yandaşadeğilvatandaşabütçe

Dr Selim Panç

CHP Bandırma İlçe Başkanı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı