Panç, "Emek en yüce değerdir."

Panç,

1 Mayıs kutlamalarına katılan CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, yayımladığı mesaj ile emekçilerin gününü kutladı.

CHP ilçe Bandırma Dr. Selim Panç, sokağa çıkma yasakları kapsamında bir gün önce kutlanan Emeğin Bayramı 1 Mayıs programı için Cumhuriyet alanında STK lar ile bir arada olurken, ayrıca yayımladığı yazılı mesaj ile Pandemi süreci nedeni ile kutlamaya katılamayan emek dünyasının 1 Mayıs Bayramını kutladı.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç; 

"1 Mayıs tüm işçilerin, emekçilerin bayramıdır. Bizler Emeği en yüce değer kabul eden anlayışın, savunucularıyız. Her bayram olduğu gibi bu bayram da işçiler, emekçilerle beraber isterdik ki meydanları dolduralım, hep birlikte el ele, kol kola halaylar çekelim, şarkılar söyleyelim. Fakat tüm Dünyayı saran, korona virüsü yüzünden bunu yapmak mümkün olmadı. Fakat böyle olması işçilerin hak arama heyecanını, bayramı kutlama sevincini yaşamasına engel değildir. Elbet bu hastalıklı günlerde geçecek, yeniden meydanlarda salonlarda birlikte olacağız, birlikte bayramları kutlayacağız. 
Türkiye’de işçilerin, emekçilerin haklarını gasp eden, onların karşısında patronun yanında olan bir iktidar var. Oysaki 1 Mayıs herkes için daha iyi çalışma şartlarının oluşturulması, eksiksiz ve engelsiz sendikal hakların sağlanması, her türlü ayrımcılığa son verilmesi, taşeron köleliğinin kaldırılması, çalışma yaşamında ILO normları ve AB kriterlerinin asgari norm olarak kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yakışır bir işe ve yaşanabilir bir ücrete sahip olması, işyerlerinde, toplumda, ülkemizde, Dünyada barışın sağlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi Temsilcisi olarak Canı gönülden arzuluyorum. 
Bütün emekçilerin, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, hep birlikte el ele, omuz omuza olmaya, hak aramaya ve Demokrasiye, Türkiye’ye sahip çıkmaya devam edeceğimizi hatırlatıyorum. 1 Mayıs’ın özgürce, gönlünce kutlanabilmesi için geçmişte canı pahasına mücadele edenleri rahmetle anıyor, o günün mücadele ruhunu bu günlere taşıyanları sevgi ve saygıyla selamlıyor, yaşasın 1 Mayıs diyorum. " 



Anahtar Kelimeler: " değerdir."
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli