Palaz'dan basın toplantısı

Palaz

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz gerçekleştirdiği basın toplantısı ile çalışmaları anlattı

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Cumartesi günü saat 14:00’te ilçemizde görev yapan basın mensuplarının da katılımlarıyla Facebook ve İnstagram gibi çeşitli sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği canlı yayın ile gündeme dair soruları yanıtladı.

Başkan İbrahim Palaz; Korona (Covid 19) salgını sürecinde Gönen Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları, maske dağıtımları yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği ile ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Başkan Palaz, Salgın sürecinde 90 tane kırsal mahallemizde ilaçlama dezenfektasyon çalışmalarımızı tamamladık bununla beraber dönem itibariyle bölgemizde sivrisinek ve lavra mücadelemiz devam ediyor. Eş zamanlı olarak sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da unutmuyoruz, ekiplerimiz her gün çeşitli noktalara mama ve su bırakmaya devam ediyorlar.

Ekiplerimiz şehir merkezimizde özelikle esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemeleri için geceleri detaylı ilaçlama dezenfektasyon çalışmalarını gerçekleştirdi. İlçemizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile iş birliği ile ekiplerimiz şehrimizin en işlek caddelerinde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi, girilmeyen mahalle aralarından dolayı vatandaşlarımız çeşitli isteklerde bulunuyor ancak biz bu yıkama çalışmalarını korona virüs kapsamında gerçekleştirmedik ve bu salgın süreci sona erdiğinde de bu genel temizlik yıkama çalışmalarımız devam edecek. “MASKE TEMİN EDEMİYORUZ“ Süreçte vatandaşlarımızın sağlığını koruma aşamasında için en gerekli olan maske sürecini bizzat kendim takip ediyorum, maske üreten neredeyse bütün firmalar ile belediyemiz adına iletişim halindeyiz ancak devletimiz tarafından maske satışının yasaklanmasından dolayı firma sahipleri maske satışı gerçekleştiremiyor.

Bizlerde imkanlar dahilinde temin edebildiğimiz 70 bin tane maskeyi şehir merkezimizde, kapalı pazar yerleri girişlerinde ve 90 tane kırsal mahallemizdeki muhtarlarımız vasıtasıyla dağıttık. Başkan Palaz, Bu süreçte ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezinde bayanlarımızın katkılarıyla günde yaklaşık 900 tane maske üretimi gerçekleşiyor orada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Orada üretilen maskelerinde Kaymakamlık ve Vefa Grupları aracılığı ile vatandaşlarımıza dağıtımlar devam ediyor, hafta içinde Kent Konseyimiz başkanlığı tarafından yine şehir merkezinde maske dağıtımı gerçekleştirildi onlara da sürece katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum.

Maske konusunda biraz sıkıntılı dönemden geçtik ancak bu önümüzdeki haftalarda maske konusunun tamamen çözüme kavuşacağına inanıyorum. “23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMIMI elbette kutlayacağız“  Salgın nedeniyle uygulanan yasaklar nedeni ile sokağa çıkamayan ve eğitim süreçlerini evlerinde geçiren çocuklarımıza bayram coşkusu yaşatacağız. Belediye bandomuz tüm mahallelerimizde dolaşacak ve şehir anons sistemimizden çeşitli marşlar ile de gün boyu kutlamaya devam edeceğiz.

Birde çocuklarımıza küçük sürprizler yapmayı planlıyoruz umarım bu çalışmamızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde katkı sağlarlar ise tüm çocuklarımıza kalem, silgi, kalem traş gibi küçük hediyeler dağıtacağız. Dedi Başkan İbrahim Palaz, Yeni Gündem Gazetesi adına Güler Kavak, Gönen Postası Gazetesi adına Rahmi Çakmak ve Demirören Haber Ajansı Gönen Muhabiri Ahmet Ilgazlı 'ya ve Gönen Tv Facebook Sayfası Modretörlüğüne canlı yayına katkılarından dolayı ve tüm hemşerilerine salgın konusunda belirlenen tedbirlere ve uygulanan yasaklara riayet gösterdikleri için teşekkür ederek sağlık ve mutluluklarla dolu güzel günler temennisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: Palaz' basın toplantısı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli