PALAZ, “GÖNEN’E 40 MİLYONLUK NE YAPTI”

PALAZ, “GÖNEN’E 40 MİLYONLUK NE YAPTI”

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz doğalgaz konusunda açıklama yaptı. “Doğalgazın gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz makamında düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündemde olan doğalgaz konusunda açıklamalarda bulundu. Gönen’in Sarıköy, Hasanbey ve Gündoğan mahallelerine doğalgazın getirilebilmesi için belediye olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten İbrahim Palaz AK Parti Gönen İlçe Başkanlığı’nın bu konuda baskın güç olması gerektiğini dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın Sarıköy’de düzenlediği toplantıya Gönen Belediyesi’nin çağırılmaması konusunda değerlendirmelerde de bulunan İbrahim Palaz, buna takılmadıklarını belirterek, önemli olan doğalgazın mahallelere ulaşması olduğunu ifade etti. Gönen’e hak ettiği hizmet ve yatırımların gelmesi için birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyleyen İbrahim Palaz, siyasetin ikinci plana atılması gerektiğini belirtti.

             “DOĞALGAZIN GELMESİ İÇİN İŞİN İÇİNDEYİZ”           

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz doğalgaz konusunda yaptığı açıklamada yaşanan gelişmeleri şu şekilde paylaştı: “AK Parti İl Başkanı geçen hafta Sarıköy’de bir toplantı yaptı. İl başkanı toplantıda Sarıköy, Hasanbey ve Gündoğan’a doğalgaz gelmesinin hayırlı olmasını söyledi. İl başkanının yaptığı konuşmada Gönen Belediyesi’nin ismi geçtiği için açıklama yapma gereği duydum. Doğalgaz konusunda Gönen Belediyesi’nin işin içinde olduğunu her fırsatta dile getirdim. İl Başkanının da o gün belirttiği gibi doğalgazda Gönen Belediyesi’nin de bu işin bir parçası olduğunu bütün Sarıköy halkına belirtti. Geçen ay belediye meclisimizde AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri, bir de Bağımsız üye olan Hasan Çoban ağabeyimizin verdiği bir soru önergesi vardı. Bu soru önergesi Sarıköy, Hasanbey ve Gündoğan mahallelerine doğalgaz hizmetinin getirilmesiyle alakalıydı. Bunun içerisinde bazı maddeler var. Bu maddelerden birinde doğalgaz şirketinin alması gereken ücretlerin hepsinin, bir kuruşunun bile Gönen Belediyesi tarafından ödenmemesini istiyordu. Bu konuyla ilgili ben Ankara’da EPDK’ya Gönenli Milletvekilimiz Ahmet Akın’la giderek görüşmeler yaptım. Daha sonra yine Gönenli Milletvekilimiz Yavuz Subaşı’yla gittik, Yavuz Subaşı’da bunları olumlu karşıladı ve ne gibi bir katkıda bulunabilirim diye bize iletti. Daha sonra sıkıntılı bir dönem olan pandemi döneminde Ahmet Akın, Yavuz Subaşı ve ben Gönen Belediye Başkanı olarak bazı toplantılar yapmak istedik. Ama maalesef Yavuz Subaşı MYK üyesi, Ahmet Akın Genel Başkan Yardımcısı olduğu için bir türlü buluşup toplantıları gerçekleştiremedik.

“AHMET AKIN ve YAVUZ SUBAŞI İLE DOĞALGAZ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK”

 Ama bu süreç yaşanırken AK Parti il başkanlığı ve Gönen ilçe başkanlığı bir girişimde bulundu ve şirketlerle görüşmeler oldu. Bu görüşmeler esnasında Sarıköy’e doğalgaz getirilmesi için bir adım atıldı. Bununla ilgili Gönen’de toplantılar oldu. İş adamlarıyla toplantılar oldu. İş adamlarından bazı istekler oldu. Bu görüşmeler sonucunda sanayicilerden ücret istenmeyeceği, şunlar yapılsın, bunlar yapılsın dedikten sonra Gönen Belediyesi’ne hiçbir şekilde bir şey yokken AK Parti ilçe başkanlığı bir talep listesi gönderdi. Bu talep listesinde de bazı işler var. Bu listede mesela ruhsat harcı var. Biz bunun araştırmasını da yaptık. Bu ruhsat harcı Bakanlar Kurulu kararıyla bozulabilir bir şeymiş. Bunlara rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteriyle görüştük. Bunun başka bir yolu var mı dedik. Var dediler, onu da kabul ettik. Teminat dediler, yüzey kaplama dediler, bunların hepsi şirketin bize ödeyeceği miktarlar ve ücretler. Bakın bu şirket Gönen’de de iş yaptı, başka ilçelerde de yapıyor. Başka ilçelerde de yapılmasına rağmen bu şirket bu işlerin ücretini ödüyor.

“MALİYETİ NE OLURSA OLSUN ÜZERİMİZE DÜŞENİ KABUL EDİYORUZ”

Bizde diyoruz ki; Sarıköy’de ne istiyorlarsa. Sarıköy’de ne yapılması gerekiyorsa geçen ay verilen soru önergesinin içeriğinin tamamını kabul ediyoruz. Bunun bedeli ne olursa olsun kabul ediyoruz. Gönen Belediyesi olarak bütün her şeye razıyız. Yeter ki Sarıköy’e, Gündoğan’a, Hasanbey’e doğalgaz getirilsin. Biz bunu kabul ediyoruz ve 1 Mayıs’ta yapılacak ilk meclis toplantımızda bunların hepsini kabul edip onaylatıp biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Ondan sonra bize bu soru önergesini veren AK Parti ilçe başkanlığına doğalgaz gelmediği takdirde her gün Sarıköy halkının da bir temsilcisi olarak bunun sorusunu soracağız. En yakın zamanda doğalgazı Sarıköy, Hasanbey ve Gündoğan’a istiyoruz. Bu halkımızın belediye başkanı olarak söylüyorum. Benim bu işte hiçbir siyasi beklentim yok. Sarıköy’e doğalgaz ne kadar çabuk getirilirse; bize düşen görev önergenin kabulüyse biz bunu maliyeti ne olursa olsun kabul ediyoruz. Bunun da bir maliyeti var ve bu maliyet şirket tarafından ödenecek. Ama şirket tarafından bunun Gönen’e ödenmemesi isteniyorsa bunu da artık bütün Gönen halkının bakış açısına bırakıyorum. Ben bunu siyasi olarak kullanmak istemiyorum. Ama şunu da açık ve net söylemek istiyorum ki bugün bu şirket bunu yapıyorsa bedelini ödemek zorundadır. Bu bedel ödettirilmek istenmiyorsa bunun soru işaretini de halkımızın aklına bırakıyorum. Bununla ilgili konuşmak da istemiyorum, siyasi malzeme olarak da kullanmak istemiyorum ama Sarıköy’e doğalgaz istiyorum.

“TOPLANTIYA ÇAĞIRMAMALARINA TAKILMIYORUZ”

Toplantılara Gönen Belediyesini temsilen çağırılmamış olabiliriz. Biz Ankara temaslarında Yavuz Subaşı’yla görüştüğümüzde bizi çok iyi karşıladı, yaptığımızın çok doğru bir hareket olduğunu, izlenecek yolu birlikte izleyelim demesinden sonra şu anda yapılan her şeyin içerisinde Yavuz Bey dışında Gönen ilçe teşkilatı vardı. Gönen ilçe teşkilatı düzenlenen toplantıların organizatörü gözüküyor. Benim o toplantılarda olup olmamam çok önemli değil. Ama Gönen halkını hiçe saymak onların kendi ayıbıdır. Gönen halkı olarak, Gönenlilerin vicdanına ve aklına bunu sunuyorum. Siyasi bazı şeyler olabilir. Ama ben her zaman her ortamda ve belediye başkanı olduğum günden itibaren söylediğim şey birlik ve beraberlik oldu. Ben her zaman Çanakkale ve Biga’yı örnek veriyorum. Adamlar memlekete hizmet getirmek için AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi veya başka bir partili diye bir şey düşünmüyorlar. Yani bunların düşündükleri tek şey Biga’ya hizmet getirmek oluyor. Biz ne yapıyoruz? Biz Gönen’e getirilebilecekleri bile engellemeye çalışıyoruz. Böyle bir mantık yok. İnsanlar bunu görüyorlar. Ben her zaman şunu söylüyorum; biz Gönen için ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım. Yaptıktan sonra yine siyasetin yapılacağı zaman bunu herkes yine yapacak. Ama şunu söylüyorum; Gönen’e bir şeyleri getirmemiz lazım. Biz seçim zamanında da anlattık, şimdi de anlatıyoruz Gönen’imiz geriye gidiyor, Gönen’imiz geride kaldı.

“BÜYÜKŞEHİR GÖNEN’E 40 MİLYONLUK NE YAPTI”

Bakın çalışmalarımızda ve hizmetlerimizde bile artık Balıkesir bu yüzden bize bakmıyor. Biz bu şekilde bir çekişmenin içerisinde olursak bu işin siyaseti, sporu önemli değil hiç kimsenin Gönen’e bakış açısı kalmamış zaten. Ben hep söylüyorum sporda hep ikinci, üçüncü plandayız. Hangi parti olursa olsun, ben kendi partimi de ayırmıyorum siyasette geri plandayız. Büyükşehir Belediyesine hizmet diyoruz Büyükşehir Belediye Başkanı çıktı önceliğimiz Edremit dedi. Bakın 24 ayda İller Bankası’ndan Büyükşehir’e aktarılan payımız 40 milyon lira. Büyükşehir Belediyesi Gönen’e 40 milyon liralık ne yaptı ya? Bırakın 40 milyonu 5-10 milyon liralık ne yaptı? Zar zor Zekai Kafaoğlu döneminde BASKİ’yi Pazar Caddesine soktuk. Onun haricinde hiçbir yere Büyükşehir girmedi. Şu anda İpek Sitesi ile Örnek evler’in olduğu bölgeye soktuk. Neden? Yol yapılacak, yarın öbür gün oradaki yol bozulmasın istiyoruz. Ama biz bu şekilde hareket edersek bize hiçbir kurum yanaşmaz, yanaşmıyor da zaten. Devletin hiçbir kurumu, Büyükşehir hiç bakmıyor. Sporda aynı şekilde. Farklı siyaset dersiniz, mebusunuzdan dolayı ikinci, üçüncü sıradayız. O da olmasa beşinci, altıncı sıralara düşeceğiz.

“BİRLİK İÇİNDE OLMAZSAK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEYE DEVAM EDERİZ”

“Ben bunu kabul etmiyorum. Önce birbirimize sarılacağız, bir olacağız beraber olacağız, biz Gönen olacağız. Eğer biz Gönen olabiliyorsak senin kendi siyasi partinin bakış açısı farklı olur, Büyükşehir’in Gönen’e hizmet getirme bakış açısı da farklı olur, sporda da belli bir yerlere gelebiliriz. Ben hep bunları söylüyorum. Bizi toplantılara çağırıp çağırmamaları çok önemli değil. Ama mühim olan bizim bir şeyler yapmamız lazım. Bizim önce kendimizi göstermemiz lazım, birlik ve beraberliğimizi göstermemiz lazım. Biz hep üvey evlat muamelesi gördük. Eğer biz birlik ve beraberlik görüntüsünü vermezsek yine üvey evlat kalırız. Biz yine Gönen’e gelecek yatırımları alamayacağız, alamıyoruz. Bunları alabilmemiz için kendimize gelmemiz lazım. Ondan sonra siyasetimizi yapacağız. Bu kadar basit.”



Anahtar Kelimeler: PALAZ “GÖNEN’ MİLYONLUK YAPTI”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı