Pakistan`ın kurtuluşu kutlandı.

Pakistan`ın kurtuluşu kutlandı.

Kardeş ülke Pakistan`ın Kuruluş yıldönümü etkinlikleri Ankara da ``Cive Cive Pakistan''denilerek kutlandı.





. Hüseyin Hakkı KAHVECİ ...................Bandırma MANŞET  /  ANKARA  .

Kardeş ülke Pakistan`ın Kuruluş yıldönümü etkinlikleri Ankara da ‘'Cive Cive Pakistan''denilerek kutlandı.


Pakistan`ın Ankara Büyükelçiliği himayesinde Büyükelçi Muhammad HaroonShaukat ve eşi tarafından Ankara Swiss Otel`de verilen resepsiyonla Kardeş ülke Pakistan kuruluşunu ve bağımsızlığının 64. yılını kutladı. Siyaset ve iş dünyasın`dan bir çok davetlinin katıldığı resepsiyonda " Cive Cive Pakistan.Yani Çok Yaşa Pakistan " teması eşliğinde Pakistan`ı tanıtan sinevizyon ve Pakistan mutfağı konukların beğenisine sunuldu .

Hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç resepsiyona katılırken
,Pakistan milli günü için kesilen pastayı Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat ve diğer diplomatlarla beraber kesti.

Siyasi partiler`den ;

Demokrat Parti ; Uzun bir aradan sonra resepsiyonda Genel Başkan Yardımcısı ( Dış ilİşkiler ve Basın Propaganda Başkanı ) Osman Çilsal ve Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci tarafından temsil edilirken , Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak, Oya Akgönenç, Mehmet Nuri Karaman ,Temel Karamollaoğlu gibi isimler Saadet Partisi adına resepsiyona katılan isimler oldu.

Deniz Kuvvetlerini ve Genel Kurmay`ı temsilen yüksek rütbeli askeri erkan resepsiyonda yer alırken, ODTÜ Uluslararası ilişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Dış Politika Stratejisti Ali Külebi, Yazar ve Gazeteci Hüseyin Hakkı Kahveci, Holding ve bankaların Ankara temsilcileri, Sanatçı ve yazarlar, Türkiye`de okuyan Pakistan vatandaşı öğrenciler gibi bir çok sima davetliler arasındaydı.

Resepsiyonun verildiği salona giriş öncesinde konuklara Pakistan ve Türkiye arasında oluşan kardeşlik bağları ilişkilerini gösteren tarihte Pakistan ve Türkiye ilişkileri sergisi ile yapılan sunum vardı.

Sergide en fazla yer alan resimler 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakanlar`dan Tansu Çiller, Benazir Butto döneminde karşılıklı yapılan ziyaretler ve çalışmaları gösteren resimlerin yer aldığı sergide, Pakistan-Türkiye arasında ki ilişkilerin en üst düzeye çıkmış olduğu tarih Süleyman Demirel`in Cumhurbaşkanlığı dönemi ve Tansu Çiller`in Başbakanlığı dönemi olduğu resim sergisinde sergilenen
resimler üzerinden belgelendi.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli