ÖZPOLAT, "İMZALARINIZA SAHİP ÇIKIN!"

ÖZPOLAT,

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Başbakan ve Bakanların Altınoluk`un ilçe olmasını onaylayan tasarıdaki imzalarına sahip çıkmaya çağırdı.



Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Başbakan ve Bakanların Altınoluk`un ilçe olmasını onaylayan tasarıdaki imzalarına sahip çıkmaya çağırdı.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Altınoluk`un ilçe olup olmayacağının netleşeceği şu günlerde önemli bir çağrı yaptı ve Başbakan ve Bakanların Altınoluk`un ilçe olmasını onaylayan tasarıdaki imzalarına sahip çıkmaya çağırdı. Hangi derin gücün devreye girerek Altınoluk`un önünü kestiğini merak ettiklerini ifade eden Başkan Özpolat, "Altınoluk`ta 3.5 yılımızı boşa geçirmedik, dolu geçirdik. Göreve geldiğimiz gün Altınoluk`u ilçe yapacağız diye karar vermiştik. 3.5 senemizi dolu dolu geçirdik. Bizim amacımız Altınoluk`u ilçe yapmaktı, çalışmalarımızın bu denli tempolu olmasının sebebi de buydu. Altınoluk ilçe olmayı hak etti, öyle bir konuma geldi” diyerek ilçe olmayı hak ettiklerini söyledi.

"BAŞBAKAN VE BAKANLAR KORKUP İMZASINI GERİ ÇEKSİN, YOK BÖYLE BİRŞEY"

Biz alt yapıyı hazırladık, belediye binası ile kaymakamlık binası ile altyapımızı tamamladık. Seçimlerde de iktidar partisinin bir sözü vardı. Altınoluk`u ilçe yapmaktı. O zaman Büyükşehir konusu yoktu. Ama biz alt yapı çalışmalarını bitirince siyasilerle temasa geçtik. Onlardan da olumlu sinyaller aldık. Ve bu açıklandı. Başbakanın imzası ile bakanların imzası ile açıklandı. Ne oldu da şimdi Başbakan da Bakanlar da bu imzaların arkasında durmuyorlar?” diye soran Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Başbakanın her açıklamasında kullandığı ifadeler ortada. Herkes imzasının arkasında dursun der Başbakan. Peki şimdi ne oldu? Bu ülkeyi yöneten Başbakan Ankara`ya giden 4 kişiden mi korktu? Ben buna ihtimal vermiyorum. Edremit`ten gelen 2 otobüs meselesi değil. E.. ben de buradan otobüs götürürüm. Ama bu 2 otobüs 4 otobüs olayı değil. Sen ülkeyi yöneteceksin ama 4 kişi geldi diye korkacaksın imzanı geri çekeceksin. Kesinlikle bununla alakası yok. Bu işin içinde başka bir oyun var, başka bir güç var. Bu güç ne olabilir? Hangi güç bu olayda devreye girdi de geri adım attılar?” sordu.

"TÜİK`İ ARASINLAR RAKAMLARI ALSINLAR"

Çözümü mü yok? Akçay`ı, Güre`yi alırsın Altınoluk ile birleştirirsin bir ilçe yaparsın. Zeytinli`yi verirsin Edremit`e. Rakamlardan bahsediyorlar. 2011 rakamlarından bahsediyorlar. TÜİK`e telefon açsalar rakam vermezler mi 2012 tarihli Altınoluk`un köyleri ile beraber rakamlarını veremezler mi? Rakamlar 50 binin üzerinde. Ayrıca yasal yazılı bir kural da yok, bakıyorsunuz nüfusu küçük yerler var ilçe yapılmış. Bir başka sayısal bilgi ilave etmek istiyorum” diyen Başkan Hasan Özpolat, Altınoluk`un yazlık nüfusu 400 bin, Akçay`ın 200 bin, Güre`nin 100 bin civarında. Altınoluk`ta 72 bin konut, 62 bin elektrik abonesi, Akçay`da 27 bin konut 16 bin elektrik abonesi, Güre`de de 9 bin konut 7 bin elektrik abonesi mevcut. Sadece bu rakamlar bile Altınoluk`un Akçay ve Güre ile birleşerek ilçe olma potansiyelini fazlası ile ortaya koyuyor” diye iddiasında bulundu.

ÖZPOLAT, "ALTINOLUK FEDA EDİLMEMELİ"

Altınoluk çok geriye gidecek. Altınoluk bir dünya markası olmuş. Davos gibi olmuş. İnsanların aklında bir şeyler bırakıyor Altınoluk kelimesi. Bu noktaya gelmiş bir yeri kapatacaksın köye çevireceksin” diyen Başkan Özpolat, Biz Edremitlileri anlıyoruz sıkıntıları vardır. Dört tane inşaat malzemesi dükkânına heba edilmemeli. Ya da 4 ton demir satacak diye bir şirket Altınoluk feda edilmemeli. Ya da buradan giden insanlar orada yemek yiyecek diye feda edilmemeli. Ben hükümetten imzalarının arkasında durmasını istiyorum. Biz ilçe olmayı hak ettik. Hakkımızı istiyoruz. Konut sayısı ile bankaları ile kurumları ile iş yerleri ile rakamlar ortada. Biz ilçe olmayı hak ettik. Burayı mahalleye çevirirseniz burası geriye gider" dedi.




FİKRİ
6.11.2012 16:22:55
Başkan haklı ama birşey unutuyor Başbakan Kendide söylediği gibi BOP eş başakanıdır yani bu proje Başbakanın yada hükümetin projesi değilki dışarıdan kulaklara üflenen proje ile TR genelinde 56 milyon insan mağdur ediliyor Aksakal Beleidye Başkanıda Mahkemeye gidecekmiş ananı öpen kadı kimi kime şikayet edeceksin

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı