Özlem Sarı sahada

Özlem Sarı sahada

Başarılı isim aday olduğu Zeytin Kooperatifi seçimleri için bir gecede 3 köy ziyareti yaptı.

Kurduğu üretim ve pazarlama kooperatifi ile %80 kayba uğrayan Kapıdağ´ın ünlü MOR soğanını yeniden canlandırıp, üretim ve pazar payını %50 arttıran Özlem Sarı, yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı 162 sayılı Erdek Zeytin Kooperatifine başkan adayı oldu.

17 Şubat´ta yapılacak Kooperatif seçimleri için listesini hazırlayıp seçim gezilerini başlatan Sarı, start´ı Yukarı Yapıcı´dan verdi.

/resimler/2019-2/7/0051341418575.jpg

Beraberinde Erdek Muhtarları ve STK başkan ve yöyönetim kurulları yanı sıra Belediye Meclis üyelerinin bulunduğu genel kurul seçim ziyareti Belkıs ve Düzler ile devam etti.

Erdek Ticaret Odası ve TOBB Turizm komisyonu başkanı Mim. Özlem Sarı, bugüne dek kırsal alan üreticisine verdiği Zeytin Kooperatifi ve Bereketli Eller Kooperatif yönetimleri ile Kapıdağ´ın kendine özgü tarımsal değerlerin üretimini arttırıp, pazardaki payına istikrar kazandıma anlamında verdiği çaba birçok araştırma kuruluşları tarafından örnek gösterilmesine neden olmuştu.

Mim. Özlem Sarı özellikle Kapıdağ Mor soğanı üzerinde ortaya koyduğu ısrarlı çaba ile Mor soğan üretimini %100 arttırmış, coğrafi işaret ve markalaşmada önemli faktör oluşturan ambalajlama sonucu geçtiğimiz 2 yıl ünlü Süper Marketlerin raflarında aranırlık oluşturarak üreticinin alın terinin karşılığını almasını sağlamıştı.

Kapıdağ´ın dogal ve tarılsal istihsalini öne çıkartmakta kararlı olan Mim. Özlem Sarı şimdide bölgenin "siyah altın"ı olan ve Erdek´teki tüm ailelerin birinci geçim kaynağı olan Zeytincilikte, kökten, tepe dala, toprak analizinden, yaprak analizine, Gübrelemeden zirai mücadele ve budamaya kadar tüm arterlerde teknik ve teknolejiye dayalı bilimsel yetiştiriciliği destekleyerek geçmişte olduğu gibi  Zeytin´in yeniden Erdek ve çevresinin "siyah altın" ı olarak ailelerin şevk ve heyecanla zeytin bahçelerine gözleri gibi bakıp, hasat etmelerini sağlayacaklarını açıkladı.

Özlem Sarı ve beraberindeki ekip 17 Şubat Kooperatif seçimleri için start verdikleri Yukarı yapıcı´dan sonra Belkıs ve Düzler´de de koperatif seçimleri ve yönetim hedefleri hakkında konuşmalar yapıldı.

/resimler/2019-2/7/0112252066417.jpg

Köylerdeki Zeytin Kooperatifi ortakları yapılan konuşmaları desteklerken, beklenti konusunda da taleplerde bulunuldu.

/resimler/2019-2/7/0114245037523.jpg



Anahtar Kelimeler: Özlem Sarı çizmeleri giydi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli