Özgün kimliğe kavuştu.

Özgün kimliğe kavuştu.

Bandırma'da bugüne dek çeşitli dernek çatısı altında faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği çalışmaları, yeni oluşum ile Kent Konseyin Bünyesinde faaliyet gösterecek.


Bandırma Kent Konseyi Türk Sanat Müziği açılış... paylaşan: zeki-karadeniz

Bandırma’da bugüne dek çeşitli dernekler adı altında ve olumsuzluklar girdabında yaşam mücadelesi veren Bandırma Türk Sanat Müziği sevenleri, kent Konseyinin olanak yaratması ile güvence içinde çalışma olanağı buldu.

Bu anlamda yapılan mütevazı törenle Kent Konseyi himayesinde, eski Belediye-Meclis salonunda yeni çalışmalarına başlayan sanatseverler büyük bir coşku ve heyecan yaşadı.

Türk Sanat Müziği sevenlerin bir araya geldiği topluluğun ilk ders için bir araya geldikleri eski meclis salonunda zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Grubun öncülerinden emekli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Av. Doğan Akbulut, 1980 li yılların sonunda yine bu salonda başlayan Türk sanat müziği heyecanını ilk günkü heyecanla hissettiğini belirterek, yeniden bu heyecanın yaşamasına vesile olan Kent Konseyine teşekkür etti.

Açılışta konuşan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun ise sosyal dinamiklerin ritmini tutmak anlamında, Kent Konseyi olarak her zaman hazır olduklarını, katkı sağlamakla yaşam şansı bulan tüm sosyal faaliyetlerin yaşayan bir kentin parçası olduğunu söyledi.

Bandırma Türk Sanat Müziği koro çalışmalarının fiziki mekâna kavuşması nedeni ile yapılan sembolik açılışta konuşan Müzik öğretmeni Verta Yünlü Dönmez ise, geçmişte bir gün aralarına katıldığı Türk Sanat Müziği çalışmalarının kendisine hayat çizgisini belirlemede yol haritası olduğunu vurgulayarak, katkısı büyük üstadı Burhan Durucu’ya minnet ve şükranlarını sundu.

Verda Yünlü Dönmez, bugün bir müzik öğretmeni olarak geçmişte ders aldığı sıralarda yeni Verda Yünlü Dönmez’ler yaratmanın heyecanını hep taşıyacağını söyledi.

Bandırma Türk Sanat Müziği çalışmalarına yeni fiziki alan yaratılmasına ilişkin sembolik açılışın son konuğu bir döneme damgasını vurmuş, Bandırma’da koroların kurulmasında büyük emek ve çabası bulunan Burhan Durucu, açılış dolayısı ile özel olarak elinde çiçeği ile geldiği Bursa’dan ayağının tozu ile çıktığı mikrofonda, Bandırma’nın kendi dünyasında ayrı bir yeri olduğunu, çağrıldığında her zaman bandırmalı müzik sevenlerin emrine amade olduğunu hatırlattı.

Açılış gecesinde daha sonra üstat Burhan Durucu, Kemani Hasan ile kısa bir açış anısına konser verdi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli