Özgör,”İşimiz gücümüz hizmet”

Özgör,”İşimiz gücümüz hizmet”

Erdek'te, traktörlerin Pandemi mücadelesindeki imeceleri bu haftada sürecek

Erdek Ziraat Odası, Bir taraftan Zeytin bakımı, diğer taraftan Pandemi mücadelesi

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, geçtiğimiz hafta yerel yönetime katkı amacı ile oluşturulan (Covıd-19) ile mücadele sürecine katkı hareketinin kamuoyunda büyük karşılık gördüğünü, oysa yaptıklarının pandemi sürecinde herkesin yapması gereken bir davranış olarak niteledi.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Bandırma Manşet’e yaptığı açıklamada “Erdek Belediyemizin durumu malum, bu anlamda zeytin üreticimizde Torbo ilaçlama aparatı var, kendi aramızda mücadeleye destek vermek istedik “Varmısınız” dedik 30 traktör geldi. Daha sonra öğrenen birçok arkadaş, “Bizi niye çağırmadınız.” Diye gönül bıraktı. Mesele memleket meselesi, sorun küresel, mücadele ulusal olunca yaşadığımız topraklara borcumuz var, taşın altına elimizi koyduk.” Dedi.

Hareketin doğru hamle olduğunu toplumdan gördükleri olumlu tepki ile anlaşıldığını ifade eden Başkan Özgör, 17 Nisan Cuma günü yeniden mücadele programı hazırlayıp, başta Erdek’te girilmedik sokak bırakmayıp, kırsal mahallelere yönelmek istediklerini söyledi.

Özgör, bu arada tarımsal çalışmalarının devam ettiğini, zeytin bakım takviminde öngörülen çapalama, gübreleme, ilaçlama ve budama zamanının devam ettiğini, buna paralel olarak “Zeytincilikte uzman budama ekibi oluşturan arkadaşlarımız var, bunlar bazen ilçe sınırlarını aşarak komşu ilçelerde budama çalışması yapıyor, şehirlerarası gidiş-geliş için geçtiğimiz hafta Sayın valimiz ile yapılan Pandemin kurulunda bu arkadaşlar için çiftçilik belgesi ile ulaşım olanağı sağlandı.” Dedi.

Başkan Özgör, Erdek’te bulunan zeytin ağaçlarının ancak %25’inin sulanabildiğini, özellikle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yazda kurak geçmesi düşünülerek sulama anlamında kalıcı çözümler üretilmesi için temasların sürdüğümü söyledi.

Geçen sezonda bu nedenle kalibrasyon kaybının rekolteyi düşürüp fiyat baremini aşağı çektiğini vurgulayarak “7 milyonluk rekolte beklentisi %80 gerçekleşmesine rağmen kalibrasyondaki kayıp fiyatı 5-6 tl ye kadar düşürdü. Bu üretici açısından büyük kayıp, emekler hep boşa gidiyor.” Diyerek Kapıdağ suları ve göletlerin bir an önce zeytin müstahsilinin hizmetine yöneltilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, son olarak zeytin üreticisinin sorununun sadece hava şartları ile sınırlı kalmadığını, tarımsal mücadelede etken olan ilaç ve gübrenin yanı sıra Mazot fiyatlarına gelen artışların zeytin üreticisinin sonunu hazırladığını kaydetti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli