Özgecan cinayetine Bandırma'dan tepki

Özgecan cinayetine Bandırma

Bir grup genç Tarsus'ta meydana gelen Özgecan cinayetini protesto etti.

 

Bir grup genç hazırladıkları tepki pankartı ve ellerinde taşıdıkları cinayeti kınayan dövizlerle Cumhuriyet alanından geçip, Sevgi yolunu aşarak yeniden geldikleri Cumhuriyet alanında bildiği okuyup, hunharca işlenen cinayetten iktidarı sorumlu tuttular.

Grup adına bildiri okuyan genç bir Bayan Özgecan'ın katilini tarif ederken; Katiller her yerde, bazen dolmuşta evimize gitmeye çalışırken, bazen sokakta onlarca kişinin gözünün önünde. Çoğu zaman evin içinde.. Bazen, ayrılmaya çalışırken, bazen çalışırken ve her daim ağzını köpürte köpürte konuşurken!”

Bu ülkede kadınların yaşayabileceği bir yer bırakmadılar!”

Özgecan Aslan'ın katilleri her yerde!.. Kadına sürekli haddini bildiren, o haddi aştıklarında başlarına gelebilecekleri ima yöntemi ile veya açık açık belli etmeye kadınlara yaşamı dar etmeye çalışan iktidar Özgecan'ın katili.”

O iktidardan beslenen 6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini veya annelerinin dizüstü etek giymesinden tahrik olan sanık fetfahcılar bu katliam şebekesinde. Özgecan'ın katilleri yakalandı diyorlar.”

Özgecan'ın katilleri 3 kişi değil. Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin.” diyen Ayşenur İslam'dan Kadın erkek eşit değil, fıtrata aykırıdır.” diyen cumhurbaşkanına, her kadın deyişinde içindeki karanlığı kusan iktidar Özgecan'ın katilidir. Bu ülkede kadın cinayetleri devlet eliyle işlenmektedir.”

Bizim namuslu iktidar sahibi ağabeylerimiz çıkıp meydanlarda annelerimizi yuhalattığı sürece oğluna gözleri üzerindeki hâkimiyeti kullanmak yerine bizim etek boyumuza kaç çocuk doğuracağımıza kullandığımız rujun rengine nasıl güleceğimize karıştığı sürece bu cinayetlerin sorumlusu malumdur.”

Çekinmeden bir kez daha haykıralım. Tecavüzleri ‘kendi rızası vardır' ‘doğursun devlet bakar' sözleriyle meşrulaştıran kadın katillerine indirim uygulayan hafifletici sebep arayan yasaları uygulamayan şiddet gören kadına destek ve koruma sağlamayan hükümetten çözüm beklemiyoruz eşitlik beklemiyoruz.”

Her kadın cinayeti isyanımız olacaktır. İktidar Özgecan'ın katilidir. Şunu giyme buraya gitme sokakta gezme kahkaha atma evde otur çalışma internete girme tüm bunları söyleyen iktidar bir gün evinize dönerken bindiğiniz dolmuşta karşınıza katil olarak çıkabilir.”

Bu ülkeyi kadınların nefes almadıkları yaşamla ölüm arasında ince bir çizginin kaldığı cehenneme çevirdiler. Kendi suretlerinde kadınlar için cehennemi yeryüzüne indirdiler. Katili tanıyoruz. Suçlu malum artık kadınlar için nefes almak ve yaşayabilmek sadece isyanla mümkündür.” Dedi.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli