Özdil kabristanlığına yakışmayan davranış

Özdil kabristanlığına yakışmayan davranış

Erdek`in önemli ailelerinden Özdil`lerin, özel kabristanlığı çöplük gibi.

Erdek`in köklü ailelerinden Özdil`lerin Otogar önünde bulunan aile kabristanlığı Belediyenin çöplüğü gibi.

Erdek`te Osmanlı`dan günümüze uzanan Özdillerin kendi mülklerinden ayırarak oluşturduğu aile kabristanlığı zamanla mevcut kabristanlığın kaldırılmasına rağmen özel mülkiyet hakkı nedeni ile bu tarihi kabristan yerinden kıpırtılamamıştı.

Geçen zamanda ailenim yaşamdaki fertleri tarafından bakım ve onarımı yapılan kabristanın çevre etkisi nedeni ile tarihi selvileri kesilmiş yerlerine yeni selviler dikilmişti.

Erdek çıkışı Turgut Özal bulvarı cepheli tarihi kabristan`da sadece Sait Özdil`e ait kabrin dışında tüm kabirlerin taşları  Osmanlıca olması kabristanın özelliği ve öneminin daha iyi anlaşılmasına neden oluyor.

Özdillerin aile kabristanlığı son günlerde yan sokağın trafiğe kapalı, Çöp araçlarının güzergah dışında kalması nedeni ile sokak sakinlerinin çöp olumsuzluğuna maruz kaldı.

Bu sokaktaki çöpler sokak sakinleri tarafından getirilip çöpçüler tarafından alınmak kabristan duvarı üzerine bırakılması, zaman ve mekan olumsuzlukları çöp torbalarının dağılmasına neden oluyor.

Yaşanan bu olumsuzluklar Erdek`in en önemli arterlerinden Turgut Özal Bulvarı gibi kent yoğunluğunu boşaltan ana arter üzerinde çöp görüntüleri hiç hoş olmuyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli