Ozan Onur: “Aday olacağıma inanıyorum”

Ozan Onur: “Aday olacağıma inanıyorum”

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, 31 Mart 2024 yerel seçimi için aday adaylığı dosyasını CHP İlçe Başkanlığına verdikten sonra partililer ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, 31 Mart 2024 yerel seçimi için aday adaylığı dosyasını CHP İlçe Başkanlığına verdikten sonra partililer ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

38 YILDIR CHP’DEYİM

Manyas doğumlu olup, 1965 yılından beri Bandırma’da yaşadığını, 38 yıldan bu yana CHP’nin içinde, her kademede mücadele ederek partiyi temsil ettiğini vurguladı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yer alıp, 20 yıldan bu yana 600 Evler Spor Kulübü’nün başkanı olduğunu, 30 yıldır Bandırmaspor Kulübü üyeliği bulunduğunu belirten Onur, şunları söyledi:

“Bandırma’yı, insanını, Edincik’i, Aksakal’ı çok iyi tanıyorum. Üç dönemdir yürüttüğüm belediye başkan yardımcılığı dönemimde belediyeciliği, bütçeyi çok iyi öğrendim. Her zaman ‘ben’ dedik, ‘biz’ mantığı ile hareket ettim. Bandırma, her çeşit hizmeti hak ediyor.”

MEMNUNİYET ANKETİ

CHP Genel Merkezi’nin, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayını belirlemek için memnuniyet anketinin  ilkini gerçekleştirdiğini, bunun dışında iki yoklama daha yapmasının muhtemel olduğunu vurgulayan Onur, şu değerlendirmede bulundu:

“Biz Genel Merkezi’mizin bu konuda uygulayacağı her yöntemin yanındayız. Bu parti bizim baba evimizdir. Belediye başkanlığı bir bayrak yarışıdır. Her belediye başkanı, bayrağı daha yükseğe taşımaya çalışır. CHP olarak üç dönemdir, yani 15 yıldan beri taşıdığımız bu bayrağı başka bir partiye kaptırmamalıyız.”

2009 VE 2014’TEKİ BAŞKANLIK YARIŞI

2009 yılında yapılan yerel seçimde Bandırma Belediye Başkanı olmayı çok istediğine, aday adaylığı başvurusunu da yaptığına işaret eden Onur, şunları aktardı:

“Genel merkezimiz, 2009 yılında belediye başkan adayı olarak Sedat Pekel’i gösterdi. O seçim öncesinde AKP’den 2.500 oy gerideydik. Sedat Pekel, yanıma gelerek, ‘Senin sokakta karşılığı var. Benim yanımda ol’ diye çok ısrar etti. Seçimi kazandık ve başkan yardımcısı oldum. 2014 yılındaki yerel seçimden önce yine belediye başkan aday adayı oldum. Yerel seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Gökhan Günaydın, ‘Adayımızı ön seçimle belirleyeceğiz’ dedi ama bu gerçekleşmedi. Aday adayı olan bazı arkadaşlarımızı elediler. Elenenler arasında ben de vardım. Sedat Pekel, Dursun Mirza ve Selim Panç’ın için CHP üyeleri tarafından oylama yapılması kararı alındı. Ancak Sedat Pekel, sandıktaki bu oylamadan çekildi. Oylama Dursun Mirza ile Selim Panç arasında oldu ve ben de eski arkadaşım Mirza’nın yanında yer aldım. Mirza başkan seçildi. 2019 yılındaki yerel seçimde de başkan adaylığı için dosyamı teslim ettim. Adaylığın belirleneceği MYK toplantısından önce Tolga Tosun, beni arayarak, ‘Ağabey, beni aday yapacaklar. Sen başvuru dosyanı geri çeker misin?’ dedi. Bunun üzerine Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile görüşerek adaylık dosyamı geri çektim. Böylece Tosun’un adaylığı kesinleşti ve belediye başkanı oldu.”

ADAY OLACAĞIMA İNANIYORUM

Önümüzdeki yerel seçimde Bandırma Belediye Başkan adayı olacağına inandığını belirten Onur, “Aday gösterilmediğiniz takdirde belediye meclis üyesi olacak mısınız” şeklindeki soruyu, “Aday olacağıma inanıyorum. Ancak aday gösterilmezsem, belediye meclis üyesi olmayacağım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ

Bandırma Belediye Başkanlığının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanmanın da çok önemli olduğunun altını çizen Ozan Onur, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi, 9,5 yıldan beri Bandırma’ya ciddi anlamda bir çivi bile çakmadı. Son aylarda göstermelik olarak giriş yolu ve mezarlık düzenlemesi yapmak hizmet değildir. 1/5000’lik planlarımız hâlâ bekliyor. Sahil düzenlememiz, yeni balıkhanemiz yapılmadı. Büyükşehir, askeri çamlık bölgesine villalar yapma planları içinde. Bandırma’nın gelişmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de mutlaka kazanmak zorundayız.”

ASLI VARKEN FOTOKOPİYE OY VERMEZLER

Son olarak yapılan CHP Bandırma İlçe kongresinde tarafsız kaldığını belirten Onur, şunları söyledi:

“Bundan önceki genel merkezimizin, partimizi sağa çekerek oy almaya düşüncesini doğru bulmuyorum. Partimizi sağcılaştırarak hiçbir yere varamayız. Çünkü aslı varken, fotokopisine oy verilmez. Baştan beri partide yenileşmeden yana oldum. Özgür Özel’i destekledim. Bu seçimde de örgütümüze güveniyorum. Birlikte çalışarak, başta Bandırma olmak üzere partimizin tüm Türkiye’de belediye başkanlıklarının sayılarını artıracağına inanıyorum.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: : olacağıma inanıyorum”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı