Oyun Kodlama Yarışmasında Türkiye Derecesi

Oyun Kodlama Yarışmasında Türkiye Derecesi

F sınıfı öğrencisi Irmak Nisa TURAN, Arfbot Oyun Kodlama Yarışması 2021’de Türkiye 2.’si oldu

3- F sınıfı öğrencisi Irmak Nisa TURAN, Türkiye geneli düzenlenen Arfbot Oyun Kodlama Yarışması 2021’e katılmıştır. Güvenli internetin sembol karakteri “ArfBot” temalı arcade oyunu ile 8-10 yaş (ilkokul) kategorisinde yüzlerce oyun arasından jüri tarafından en yüksek puanı alan 5 oyundan biri olarak finale kalmaya hak kazanmıştır. 27 Şubat 2021 Cumartesi günü online olarak gerçekleştirilen final sunumunda oyununu jüriye sunan öğrencimiz yapılan son oylamanın ardından Türkiye 2.’si olarak bizleri gururlandırmıştır. Öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. 

Arfbot Nedir?

Uzaktan eğitim sürecinde teknolojiyle daha fazla vakit geçiren çocuklarımıza interneti güvenli olarak sunmak için www.arfbot.com sitesi geliştirilmiştir. Arfbot.com çocuklar ve ruhu hala çocuk olanlar için tasarlanmış akıllı arama motorudur. Çocukların dilinden iyi anlayan karakter Arfbot, yapay zekâsı sayesinde aramalarda daima öğretici, eğlenceli, merak uyandıran ve güvenli sonuçları gösterir.

Yarışma Hakkında Bilgi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, GARAJ Kuluçka Merkezi, Dijital Çağ Atölyesi, SAMM Teknoloji ve ArfBot.com çözüm ortaklığında düzenlenen Arfbot Oyun Kodlama Yarışması, 8-14 yaş arası tüm çocukların katılımına açık olarak düzenlenmiştir. Microsoft MakeCode Arcade üzerinden yarışma temasına uygun olarak kodlanan oyunlar ile başvurular 8-10 yaş (ilkokul) ve 11-14 yaş (ortaokul) olmak üzere iki ayrı kategoride alınmıştır.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli