36 YIL SONRA BULUŞTULAR

36 YIL SONRA BULUŞTULAR

36 yıl sonra gerçekleşen randevuda anılar tazelendi

Gönen´in Paşa çiftlik Mahallesi´nde 1976-1977 Eğitim-Öğretim döneminde ilkokula başlayan ve 1981 yılında mezun olan öğrenciler tam otuz altı yıl sonra Çoban ET´te kahvaltıda buluştular.

İlkokul Öğretmenleri Hilmi Özker ve Mehpare Özker ´i de programa davet eden öğrenciler, birlikte kahvaltı yaptılar, sohbet ettiler, kendilerini ve mesleklerini tanıttılar. Aralarında Gönenli Yazar Salim Nizam, İş adamı Hasan Derli, Sanayici Metin Ilgazlı gibi tanınmış isimlerin yanında;ast subay, polis, hemşire, çiftçi ve daha birçok meslek dalında görev yapanlar da vardı.

Yıllar sonra okuttukları sınıfın tek tek yoklamasını alan Emekli Öğretmen Hilmi ÖZKER; Muhsin ÇALIŞKAN ve Çetin ASLAN adlı öğrencilerinin vefat ettiğini öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Programda Emekli Hemşire Zeliha Akarsu, İlkokul Öğretmenlerine çiçek ve Atatürk´ün sözünden oluşan kendisinin nakşettiği tabloyu armağan ederken; Yazar Salim NİZAM da son kitabını imzaladı. Oldukça duygulu anların yaşandığı beş saat boyunca öğretmen ve öğrenciler sohbet ettiler, eski fotoğraflara baktılar ve yıllar sonra birlikte fotoğraf çektirdiler.

Eski Öğrenci Şadiye ÖZCAN duygularını şöyle dile getirdi: ?Yıllar sonra sınıf arkadaşlarımı bir arada görmek beni çok mutlu etti. Şu an çocuklarımı evlendirdim, torunlarımı büyütüyorum. İlkokul öğretmenlerimin kahvaltıya katılacağını duyunca koşup geldim. Bu etkinliği her sene gerçekleştirmek isteriz.? 



Anahtar Kelimeler: OTUZ ALTI SONRA BULUŞTULAR
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli