Otansev´den vatandaşlara çağrı

Otansev´den vatandaşlara çağrı

HAYTAP Erdek Temsilcisi Eva Otansev: "Sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştıralım"

Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) Erdek Temsilcisi Eva Otansev, vatandaşları, sokak hayvanları konsunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

                                        "SARIŞ" KURTULDU

Önceki gün, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından tüfekle vurulan "Sarış" isimli köpeğin vücudundaki kurşun çekirdeğinin ameliyatla çıkarıldığını, Srteka Veteriner Kliniği´ndeki bu operasyonun harcamalarının HAYTAP tarafından karşılandığını vurgulayan Otansev, şunları söyledi:

"Saadet Aydın isimli kişiye ait olan bu köpeğin her çeşit aşısı yapılmıştı. Kimseye zararı olmayan uysal bir hayvandı. Neyse ki ameliyatla hayati tehlikeyi atlatıp, yeniden aramıza katıldı. Bu hayvanı acımasızca vuran kişiyi belirlemeye çalışıyoruz. Belirlersek hemen yasal yollara başvuracağız."

                     ERDEK HAYVAN BARINAĞI KAPATILDI

2000 yılından beri faaliyet gösteren Erdek Hayvan Barınağı´nın kapanmasıyla buradaki hayvanların, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait Balıkesir´deki hayvan barınağına götürüldüğünü belirten Otansev, "Vatandaşlarımız, sokak hayvanlarına daha çok destek olsunlar. Onlar için evlerinin önlerine su kapları koyup, yemek artıklarını versinler. Zaten çok zor ortam ve koşullarda yaşamaya çalışan sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırsınlar" dedi.

Otansev, okullarda çocuklara hayvan sevgisi aşılanması gerektiğini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Otansev vatandaşlara çağrı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli