Örnek Şeffaflık ilkesi

Örnek Şeffaflık  ilkesi

Bandırma Ticaret Borsası’nın (BTB) 2019 yılı işlem hacmi 6 milyar 101 milyon 982 bin lira

Bandırma Ticaret Borsası’nın (BTB)  2019 yılında yaptığı faaliyetler basın toplantısında anlatıldı.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Zengin, Can Ata Tan ve Ahmet Turan ile Genel Sekreter Ertunç İşbay’ın katıldığı basın toplantısında Borsanın geçen yılki çalışmaları ve hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin 2019 yılı tescil işlemleri toplam işlem hacminin 6 milyar101milyon 982 bin lira olduğunu belirtti. 2019 yılında tescil işlem hacmi ve gelirlerinde yüzde 30 oranında bir artış sağlandığına dikkati çeken Sezgin, “2019 yılında Borsamızda en fazla tescil geliri elde ettiğimiz ürünler mısır, piliç eti parçaları, yumurta, soya fasulyesi küspesi, buğday, buğday unu, peynir, ayçiçeği,  inek sütü, civciv oldu. Sürekli olarak artan başarıyı gelenek haline getirmiş olan Borsamız, 2020 yılında da kanunun verdiği yetkiyle üyelerine en iyi hizmeti vermeye devam edecektir.Bu başarıda yönetimimiz, bütün üyelerimiz ve çalışanların katkısı var." ifadelerini kullandı.

2017 yılında Ekonomi Bakanlığı desteğinde başlatılan kanatlı grubu sektörüne yönelik sürdürülen “ Bandırma ihracatı kanatlanıyor” isimli projelerinin devam ettiğine de dikkati çeken Halit Sezgin, “Kapsamlı bir ihtiyaç analizi raporu hazırlayarak,  kanatlı sektörü ürününün bölgemizdeki potansiyeli, dünya konjektöründeki dolaşım ve seyri, katılımcı 20 firmanın ihracat yeterliliğini gösteren bireysel karneleri hedef pazarlar gibi birçok önemli çalışma hazırlanmış ve Ticaret Bakanlığı’nca kabul görmüştür” diye konuştu.

2021 yılında “Lisanslı Depoculuk”a geçmeyi planladıklarını vurgulayan Sezgin, “Halen Borsamıza ait 110 depomuz var. 70 bin ton kapasiteli lisanslı depo kurma çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

Bandırma Limanı’nın Bandırma için büyük bir şans olduğuna dikkati çeken Sezgin, limanda ithalat ve ihracat yapanların yüzde 90’ının Borsa üyesi olduğunu açıkladı.

Borsalarının bünyesindeki hububat tahlil laboratuarının artık yetersiz kaldığını, bu nedenle aldıkları yeni bir depoda tüm bölgeye hitap edecek yeni bir laboratuar yapacaklarını açıklayan Sezgin, bu projeye destek için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na başvuruda bulunduklarını belirtti. Sezgin, ayrıca Borsa binalarının güneş enerjisinden yararlanmaları için fizibilite çalışmalarını da başlattıklarını sözlerine ekledi.

Borsa Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, de “Lisanslı Depoculuk” çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.



Anahtar Kelimeler: Örnek Şeffaflık ilkesi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli