Ormanlı´da ikinci KESTİVAL

Ormanlı´da ikinci KESTİVAL

Etkinlik bu yıl 28-29 Eylül´de gerçekleşecek

Erdek´in kırsal mahallelerinden Ormanlı´da yaşayan bir grup gönüllü kadının organize ettiği "KESTİVAL"in ikincisinin, 28-29 Eylül 2019 tarihlerinde yapılması planlanıyor.

/resimler/2019-7/27/1102204519921.jpg

Kağıdağ´da çok bol bulunan kestaneden esinlenerek "KESTİVAL" ismi verilen etkinliğin düzenleme komitesinde yer alan Gülsen Acar, şu bilgiyi verdi:

"KESTİVAL, 2018 yılında bir grup doğa aşığı kadın tarafından oluşturulan bir doğa etkinliğidir. Amacımız, hem birlikte doğanın yenilenmesine tanık olmak, hem de doğayı plastiklerden arındırarak kesilen ağaçların yerine yenilerini dikmektir. Bu yıl ise KESTİVAL´in tüm haklarını alarak etkinliğimizi biraz daha büyütüyoruz. Ayrıca Ormanlı köyüyle sınırlı kalmayıp bize her yıl kapılarını açan tüm diğer köylerdeki vatandaşlarımızla bir arada olmak istiyoruz. Bu etkinlik içinde doğayla bütünleşme fırsatı elde ederek böylesine bir çevre hareketiyle buluşmuş olmanın huzurunu yaşayacağız. Kısacası hızla büyüyen Kestival, yazılanların aksine bir piknikten çok daha öte bir ruha sahip olarak gelişip büyümesini sürdürecektir. Desteğe ihtiyacımız olduğunda herkesi bu ruhla yanımızda görmek isteriz."

GÖNÜLLÜ DESTEKÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR

Kapıdağ´ın kırsal mahallelerinden Ormanlı´da bir grup kadın gönüllüyle ilkini geçen yıl, 2 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdikleri KESTİVAL´in doğaya sahip çıkma ve doğa sevgisini aşılama amacını taşıdığının altını bir kez daha çizen Acar, şunları söyledi:

"Geçen yılki etkinliğimiz sırasında Ormanlı´nın ´Bağlarderesi´ bölgesinde çöp ve plastik atıklar toplayarak doğayı temizledik. Bu arada kestane de topladık. Ateş yakıp, etkinliğimize katılanlara sucuk-ekmek ikram ettik. Geçen yıl bir gün olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl iki gün olarak 28-29 Eylül 2019´da, eğlence unsurunu da katarak yapmayı planlıyoruz. Tabii, bu etkinliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için de sponsorlara ihtiyacımız var. Bu konuda da çalışmalar yapacağız. Bu etkinlik bizim için gerçekten çok özel olduğundan kamuoyunda iyi anlaşılmasını istiyoruz."  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ormanlı ikinci KESTİVAL
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false