Orman`dan takdire şayan proje

Orman`dan takdire şayan proje

``Yeni yıla Ağaç keserek değil, Ağaç dikerek girelim`` kampanyasında ücretsiz fidan dağıtıldı.




___________________________/ Zeki KARADENİZ

Orman genel müdürlüğünün ulusal ağaçlandırma programı çerçevesinde vatandaşı ağaç dikmeye teşvik için başlatılan kampanya büyük rağbet gördü.

Orman işletme müdürlüğünün faaliyet gösterdiği tüm il ve ilçe merkezlerinde hayata geçirilen ``Yeni Yılda Ağaç Kesme, Ağaç dik`` sloganı ile dağıtılan fidanlar, Hem mevcut Çamların korunmasına ilişkin katkı sağladı, Hemde vatandaşa fidan sevgisi aiılandı.

Orman işletme Erdek şefi Kadir Güler yaptığı açıklamada Fıstık çamı başta olmak üzere, Selvi, Sedir, Tespih, Huş, Akağaç, Katalfa, Erguvan,Dişbudak ve Yapraklı türlerden olmak üzere yaklaşıl 500 fidan2ın vatandaşa ücretsin dağıtıldığını söyledi.

Bandırma Orman işletme Bölge müdürü Tuncay Akgün ise  büyük bir emek ve çaba ile yeşillendirme mücadelesi verdikleri güzel yurdumuzda, Yeşile karşı duyulan husumeti ortadan kaldırmak adına ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirterek, sadece bugün`e münhasır fidan dagıtılmasının, sair zamanda da işletmelerinde devam ettiğini, Tüplü fidanların yeri ve zamanı belirtilmeksizin vatandaşın her daim gelip fidan ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi.
Akgün; orman bilincinin ulus bilinci olduğunu, Dikilen fir fidanının yeri ve sahibinin kim olduğu değil yeşil bit vatanın var olmasının önemli olduğunu söyledi.

Cumhuriyet alanındaki ağaç kampanyasına vatandaş büyük ilgi gösterdi.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı