Orkinos katliamı

Orkinos katliamı

Hamsi Ağlarına yakalandığı sanılan 7 Orkinos Karacabey Boğazında sahile vurdu.

Marmara Denizinin Karacabey Boğazı´nda Malkara sahilinde dev orkinoslar karaya vurdu.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Karacabey Belediyesi ekipleri, sahilde yaptıkları rutin kontrollerde karaya vurmuş 7 orkinos balığı ölüsü ile karşılaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları geniş çaplı aramada denizde de orkinos leşlerini gördü. Denizde görülen orkinosların karaya vurması üzerine 7 orkinos Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından açılan çukurlara gömüldü. Karacabey Tarım İlçe Müdürlüğü Su ürünleri şubesi Avlanması yasak olan ve yaklaşık 400-500 kiloluk Orkinos balıklarının kıyıya vurma sebebi araştırılıyor.

Karacabey Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yapılan inceleme sonucu Orkinos balıkların Marmara Denizinde nadir görüldüğü ve avlanmasının yasak olduğunu açıklandı.

Su ürünleri uzmanı Mehmet Sevinç, "Orkinoslar kaçak balıkçılar tarafından yakalanmış olabilir. Bu balıklar çok değerli. Orkinosun sarı kuyruk çeşidi.  Bu balığı avlanmak Marmara Denizinde yasak. Bu balıkların cüssesi 400 ila 600 kilo arasında değişir. 7 tane karaya vuran balık gördük. İlerleyen zamanlarda daha çok görülmesinden endişe ediyoruz" dedi.

Görgü tanığı Murat Çukur, "Sabah kalktığımızda sahilde dolaşırken balıkların karaya vurduğunu gördük. Belediye ekipleri gerekeni yapıyor. Kaçak balıkçılar tarafından atıldığı söyleniyor. Denizde daha ölü balık olduğu söyleniyor" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Orkinos katliamı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı