Organları ile 3 hastaya umut oldu.

Organları ile 3 hastaya umut oldu.

Cevdet Uz, Erdek´in sevilen iş adamlarındandı.

Bandırma Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Erdekli iş adamı 75 yaşındaki Cevdet Uz´un yakınları tarafından bağışlanan organları, 3 hastaya umut olacak.

Sepsiz (İdrar yolu enfeksiyonu) tanısı ile Bandırma Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Cevdet Uz´un 21.8.2018 tarihinde beyin ölümü gerçekleşti.

/resimler/2019-8/23/1211263618866.jpg

Uz´un ailesiyle görüşen doktorlar, organ bağışı için izin istedi. Ailenin onay vermesinin ardından Cevdet Uz´un Karaciğeri ve böbrekleri bu sabah nakil için alındı.

Karaciğer Bursa Uludağ Tıp Fakültesi´ne böbrekler ise Acıbadem Bursa Hastanesi´ne taşındı.

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

?Organ bağışının önemini vurgulayan önemli bir bağış ile karşı karşıyayız. Maalesef bir acı meydana geliyor ama peşinden de insanları kurtaracak bir eylem gerçekleşiyor. Herkese böyle ölüm nasip olsun diyeyim. Bir taraftan cennete giderken, bir taraftan da bu dünyada cennete götüremeyecekleri organları bırakmaları lazım.  İnsanların faydasına sunmaları gerekir.

Böbrek aldık biz böbrekleri değerlendireceğiz. Önce testlerden geçecek. Kullanılıp,  kullanılamayacağı tespit edilecek. Ondan sonrada uygun hastalar aranacak, hastalar çağrılacak ve onlara da başka testler uygulandıktan sonra, uygun bir vakaya nakil olacak, hayat kurtaracak.? İfadelerini kullandı.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Emre Merter Mart , yaptığı açıklamada, organ bağışı konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Cevdet Uz´un´un yakınlarına teşekkür etti. Hasta yakınlarına başsağlığı, merhuma Allah´tan rahmet diledi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Organları hastaya umut oldu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli