Onur Göçmez’den duygusal toplantı

Onur Göçmez’den duygusal toplantı

Bandırmaspor Kulübü’nün onursal başkanı Onur Göçmez, “Veda ve teşekkür” toplantısı düzenledi.

Bandırmaspor Kulübü’nün onursal başkanı Onur Göçmez, “Veda ve teşekkür” toplantısı düzenledi.

Bandırma’daki bir otelin salonunda gerçekleşen toplantıya gazeteciler, Göçmez’in yönetim kurullarında görev yapanlar ve taraftarlar katıldı.

Bandırmaspor Kulübü Başkanlığına seçildiği 2018-2019 yılından bu yana ekip olarak gerçekleştirdikleri yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi veren Göçmez, konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

BU BİR VEDA DEĞİL

Toplantının adının “veda ve teşekkür” olduğunu, ancak bunun bir veda anlamına gelmediğini vurgulayan Göçmez, şunları söyledi:

“Aslında ortada bir veda da yok. Ben Bandırmalıyım. Tabii ki kırıldığım anlar oldu. En büyük üzüntüm ise Bandırmalı olduğumu kendi şehrime anlatamamaktan kaynaklandı. Bandırmaspor için yaptığım tüm çalışmalar, memleketime olan borcumu ödemek içindi. Yani tüm çalışmalarım yalnız Bandırmaspor için değil, tüm Bandırma içindi. Ama maça bile gelmeyen, evinde maçlarımızı pijamasıyla izleyen bazı klavye kahramanlarının sosyal medyadan acımasız saldırılarına uğradım. Statta da boynunda Bandırmaspor poları bulunan bazı kişiler bana küfretti. Kendilerine, ‘Bana küfrederken bari boynundaki poları çıkarıp da küfretseydin’ dedim. Kısacası, omuz beklediğim bazı kişilerden tekme yedim.”

BANDIRMASPOR’UN GERİ GİTMESİNE İZİN VERMEYİN

Bandırmaspor’un Türk futbolu için bir değer konumuna geldiğine işaret eden Göçmez, şunları aktardı:

“Bandırmaspor’un başarısı yalnız benim değil, birlikte çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımındır. Bandırmaspor olarak son maçımıza play-off sınırında çıkacağız. Dilerim play-off’a yükselir ve daha sonra da Süper Lig’e çıkarız. Bundan sonra da herkes Bandırmaspor’a sahip çıksın ve geri gitmesine izin vermesin. Bandırmaspor, artık gündem belirleyen çok büyük bir camia durumuna geldi. Geçtiğimiz cuma günü futbolcularımıza 13 milyon lira ödedik. Hiçbir eski başkanımıza borcumuz yok.”

BORÇ BATAĞI DİYENLER YANLIŞ YAPIYOR

Bazı kişilerin kulübü borç batağı içinde göstermeye çalıştıklarına dikkati çeken Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“1. Lig’de son 5 yıldır yer almayı başaran ender takımlar arasındayız. Bir kulübün, bu ligde kalması için en azından 70-100 milyonluk bir takım kurması gerekiyor. Bazen bu para bile ligde kalmaya yetmiyor.”

TESİSLERİN TOPLAM MALİYETİ 75 MİLYON

Bandırmaspor’a kazandırdıkları sosyal tesisler ve üç antrenman sahasının toplam maliyetinin 75 milyon olup, kulübe hiçbir maliyetinin bulunmadığını vurgulayan Göçmez, “2 bin metre karelik alandaki bu tesislerimiz Süper Lig seviyesinde bulunuyor. Sportif başarılar gelip geçicidir. Önemli olan kalıcı eserler bırakmaktır. Bandırmaspor Kulübü’nü 2018 yılında 3.2 milyon Euro borç ile devraldık. O zaman ortada ne sosyal tesisler vardı, ne de antrenman sahaları. Şimdiki borcumuz ise 4.7 milyon Euro, üstelik çağdaş tesislerimiz var. Benim alacaklarım çıktığında ise 35 milyon TL’lik borç gözüküyor. Ben ise alacağımı kulübün icraya verilmemesi için naklen gelir hakkına koydurduğum temliklerden 8 yılda alacağım. Yani ortada bir borç batağı falan yok. Kulübün dış borcu ise sadece yüzde 5. “

Bandırmaspor’un bir ana kültür ve sosyal olgu olduğuna dikkati çeken Göçmez, kulübe Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek vermesi gerektiğini belirtti.

BANDIRMASPOR’UN ÖNÜ AÇIK

Bandırmaspor’un, 13 Mayıs’ta yapacağı genel kurulda yeni başkan ve yöneticilerini seçeceğini belirten Göçmez, şöyle konuştu:

“Bandırmaspor’un önü açık. Bandırmaspor’un yeni yönetimine mutlaka sahip çıkın. Bundan sonraki hedef ise mutlaka Süper Lig ve Bandırma’ya yeni stat kazandırmak olmalı.”

BORDO BASKET’İ ŞAMPİYON YAPACAĞIZ

Bandırma’da kurdukları “Bordo Basket”i şampiyon yaparak üst liglere taşımak istediklerine işaret eden Onur Göçmez, “Bordo Basket nerenin takımı? Tabii ki Bandırma’nın. Bu da Bandırma’ya verdiğimiz değeri gösteriyor. Bundan sonra da Bandırma’da, her zaman aranızda olacağım” dedi.

Konuşmasının sonunda Göçmez için hazırlanan bir video izletildi.

Göçmez’i çok duygulandıran bu videonun ardından toplantı sona erdi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Göçmez’ duygusal toplantı
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli