Onu, Anlayarak andık...

Onu, Anlayarak andık...

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 85. yılında onu anlayarak ve özlemle andık

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 85. yılında onu anlayarak ve özlemle andık.

Bandırma Cumhuriyet alanında bir araya gelen kurum kuruluş ve okulların temsili öğrencileri ve vatandaşlar öncelikle saat 08.55 te Anıt'a çelenkleri sunumunu izledi.

Törene katılan Protokol'den Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çeleğini AK Parti, CHP ve İYİ Parti Çelenkleri izledi. İlçe Başkanlığı tarafından törende bulunmasına karşın TBMM de grubu bulunan MHP'nin çelengi alandaki yerini almadı.

Daha sonra Kent Konseyi, ADD ve ÇYDD'nin yanı sıra Bandırma Kadın-der çelenklerinin anıtta yerini almaları sonrası 2. dakikalık saygı duruşu sirenlerle desteklendi. Ardından hep birlikten gür bir sesle İstiklal marşımızın okunması ile devam eden programı Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz'un günün önemine binaen yaptığı konuşması izlendi.

Bandırma Cumhuriyet alanındaki anma töreni daha sonra öğrencilerin öne dair şiirlerinin okunması ile son bulurken 10 Kasım Ata'yı anma programa daha sonra Barış Manço Kültür merkezinde Sinevizyon gösterisi, Şiirsel koro ve müzik dinletisi ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: Anlayarak andık...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı