Öncelik denizlerin çevre temizliği

Öncelik denizlerin çevre temizliği

Ro-Ro ların atık yağları ülke ekonomisine yıllık 500 bin dolar getiri sağlıyor.

Yakın zamana kadar yüksek tonajlı gemilerin denize boca ettikleri atık yağ, sintine ve evsel atıklar yasal zorunluluk sonucu geri dönüşüm için Çevre daire başkanlığı tarafından, taşeron eli ile toplanmaya başlanması hem ülke ekonomisine milyonlarca dolar getiri sağlıyor, hemze denizlerin temiz kalmasına katkı sağlıyor.

Bu anlamdaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre etki değerleri Daire başkanlığı taşeronu “TURAN’S atık çevre” işletmesi Erdek ve Ayvalık’ta kurduğu tesislerle Bandırma, Erdek ve Edremit körfezlerinde seyri sefer yapan Ro-Ro lar ve Yüksek tonajlı Balıkçı tekneleri ile limanlara palamar bağlayan yatların atık yağ, sintine ve evsel atıklarını topluyor.

Kurduğu taşeronluk işletmesi ile hem geçimini sağlayan, hemze denizlerin temiz kalmasına katkıda bulunan “Turan’S atık ve çevre” firması işletmecisi Ahmet Turan,”  Görevimiz denizi kirleten olumsuzlukları toplayarak geri dönüşüm ile ülke ekonomisine kazandırmak. Yaptığımız çalışma hem ticari olarak bizi tatmin ediyor, hemse denizlerimizin temiz kalması adına verdiğimi çaba ile onur duymamıza neden oluyor.” Dedi.

Ahmet Turan, “Özellikle deniz araçlarını yoğun olduğu Çakıl, Karşıyaka, Bandırma Yeni liman, Ayvalık limanı, Altınoluk limanı, Güre limanı, Cunda limanına palamar bağlayan tekne ve gemiler Atık yağ, Sintine ve evsel atıklarını bize teslim ederek bu anlamdaki yasayı ihlal etmemiş oluyorlar, aksi halde denize bırakılan yağ ve sintine için yüksek miktarda ceza ile cezalandırılmaları söz konusu.” Dedi.

Erdek’in yanı sıra bazı limanlarda oluşturulan mobil atık toplama üniteleri yanı sıra 4 ayrı noktada faaliyet gösteren arasözleri ile aylık ortalama 5 ton dolayında atık toplayarak Büyükşehir koordinatları içindeki denizlerin temiz kalmasına katkı sağlayan “Turan-S” bir çok sözde çevreciye nazaran uygulamada taşın altına elini kayan işletme olarak ulvi bir görev üstleniyor.



Anahtar Kelimeler: Öncelik denizlerin çevre temizliği
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı