Ön seçim kararı aldılar

Ön seçim kararı aldılar

MİRZA ?AKP´YE EN AZ 10 BİN OY FARK ATACAĞIZ ?

CHP Bandırma İlçe Örgütü´nde yapılan basın toplantısında daha önce İlçe Başkanı Atilla Atakay ve Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın önseçime yönelik açıklamalarına Milletvekili Ahmet Akın da destek verdi. Akın Bandırma´da Belediye Başkan Adayının önseçimle belirlenmesi gerektiğini vurguladı ve bunun için elinden geleni yapacağını söyledi.

CHP Bandırma İlçe Örgütü´nde Belediye Başkanı Dursun Mirza, Milletvekili Ahmet Akın, İlçe Başkanı Atilla Atakay ve 9. sıra milletvekili adayı Oğulcan Koçak basın açıklaması yaptı.  Atakay toplantının açılışında üyelere yönelik, danışma toplantısı ve genişletilmiş toplantı yapacaklarını açıkladı.

/resimler/2018-7/2/1205198155187.jpg

MİRZA ?AKP´YE EN AZ 10 BİN OY FARK ATACAĞIZ ?

Mirza yaptığı açıklamada AKP İlçe Başkanı Alp Bostancı´nın ?Bu sonuçlar yerel yöneticilerin karnesidir? söylemine tepki gösterdi.  Mirza ? CHP ?ye dönük provokasyonlara tepki koyuyorum. Şehitler hepimizin şehidi kimse bizim o cenazelere katılmasını engelleyemez biz buna izin vermeyiz. Baskın bir seçim yaşadık,  iki seçim bir arada oldu. İttifak yasası çıktı. İki büyük ittifak oluştu. Beklentimiz 2. Tura kalmasıydı. Milletvekilliğinde farklı sonuçlar oldu. ?Bu seçim Mirza´nın karnesidir? sözünü asla kabul etmiyorum. Her seçimi kendi içinde değerlendirmek lazım. AKP Cumhurbaşkanının 7 puan gerisinde oy aldı ve parlamento çoğunluğu kaybetti. Kazananı kutlamak lazım ama bu usulsüzlük olmadı, baskı olmadı anlamına gelmez. Bizim beklentimiz Cumhurbaşkanının herkesin Cumhurbaşkanı olması.  Bandırma´da Cumhur İttifakı yüzde 40, onun dışında kalanlarda yüzde 60 oy var. Kasıma göre yüzde 6 oy kaybettik. AKP yüzde 3 oy kaybetti. MHP´nin oyu ise yarı yarıya düştü. İYİ Parti ilk kez seçimlere katıldı. Bandırma´da 17 bin oy aldı. HDP´de Bandırma´da oylarını artırdı. Seçmenler stratejik oylar kullandı. İYİ Parti seçime girdiyse CHP´nin çok büyük katkısı var. İttifak olmasa şu an milletvekili olamayacaktı. AKP çoğunluğu kaybetti.  CHP´nin adayı İnce Bandırma´da yüzde 47 oy almıştır. Önümüzdeki seçimlerde CHP yine en az 10 bin oy fark atacaktır. Elbette ki, oy düşüşleri araştırılmalı. Son günlerde örgütlerde, genel merkezde sorgulanacaktır. Bir takım değişimler olacaksa kongreler yapılarak birlik ve beraberlik içinde yapılacaktır. Ben gelecek açısından umutluyum. Bu seçimde CHP ve Türkiye yeni bir lider çıkarmıştır.? dedi.

AKIN: ?AKP´den HDP´ye o gitti?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´nin çalışma başlattığını ve kısa sürede belediye başkan adaylarının açıklanacağını söyledi. Akın, ittifaklarda oy kaybının yaşanabileceğine işaret ederek ?Bir seçim bittiğinde yeni seçimin startı verilmiş demektir. Belki yerel seçimler önce olur. İstikrar diyorlar ama bu sadece seçimle olmuyor. Büyük katılım gösteren oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Ekibime talimatım ayrım yapmamak üzerine oldu.  Bize oy veren vermeyen herkesin sonuna kadar hizmetindeyim. Devletin imkanlarını kullanan Erdoğan karşısında İnce vardı. Birçok şey kısıtlandı televizyon ekranlarında verilmedi. Biz bu seçimlere ittifak olarak girdik, ittifaklarda oy kaymaları normaldir. AK Parti´den HDP´ye oyun gitmediği ne malum, çok gitti. Güneyde oylarına bakabilirsiniz. Cumhurbaşkanına yaranıp bakanlığını kurtarmak için atıp tutuyor. Sayın Bakanın görevi bu ülkede terörü engellemektir. AK Parti meclisteki çoğunluğunu kaybetti. Muhalefetin üstünlüğü olan bir meclis var. Burada MHP kaldırdığı ellerle kimden yana olduğunu gösterecek. Milletten yana mı olacak, saraydan yana mı olacak? Ben seçilir seçilmez Balıkesir milletvekillerini arayıp tebrik ettim. Bizim Bandırma´da Belediye Başkanımız çok başarılı. Çok kısa sürede belediye başkan adaylarını açıklayacağız. Büyük başarılara imza atacağız. Şu an merkez yoklaması.   Kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Asıl görev belediye seçimlerinin büyük bir çoğunlukla kazanmak.? diye konuştu. Bandırma´da Belediye Başkan adayı belirleme sürecinde önseçimden yana olduğunu aktaran Akın ?Bandırma ve Edremit´te önseçimden yanayım Balıkesir´e sadece önseçim yeterli değil. STK ile görüşüp ittifaklar yapıp herkesin başkan adayını belirleyeceğiz. Ben Bandırma´da ön seçim olmasından yanayım ve bunun içinde elimden geleni yapacağım.? dedi. 



Anahtar Kelimeler: seçim kararı aldılar
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false