Ok,larını sağlık bakanına yöneltti.

Ok,larını sağlık bakanına yöneltti.

"Ülkemizde Von Recklinghausen hastalığının görülme oranı nedir."

MHP Milletvekili İsmail Ok, Sağlık Bakanına Sındırgı ileçesinde görülen Houston hastası hastalığının Türkiye´de alasılırlığını sordu.

 

Yerel ve ulusal basında ?´Houston hastası oğluna şifa arıyor´´ başlıklı haberde Balıkesir´in Sındırgı ilçesine bağlı Eğridere mahallesinde imam olarak görev yapan Eyüp Karabulut, oğlu İsmail´i tedavi edecek doktor bulunamadığı, İmam Karabulut oğlunun küçük yaşta binde bir olarak görülen ´Houston´ hastalığını tedavi edebilecek doktor aradıklarını, hastalık nedeniyle gece tıkanmaların önüne geçebilmek için kendi imkânlarıyla satın aldıkları ´aspiratör´ makinesini kullanan aile, kış şartlarında elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirtmiştir.

 

Konu ile ilgili Karabulut ailesi ile görüşen Balıkesir Milletvekili İsmail OK, duruma bir an önce çözüm üretilmesi ve bu hastalığa yakalanan tüm vatandaşlar için önlemler ve çözüm önerilerinin üretilmesi adına Sağlık Bakanı MEHMET Müezzinoğlu´na soru önergesi verdi. Konu hakkında konuşan milletvekili OK ??yaşanılan ve yaşatılan durum kabul edilebilir bir durum değildir´´ dedi.

 

Devlet hasta hanelerinde ?´Houston´´ hastalığına sadece aspiratör tavsiye edilmesine tepki gösteren OK ´´Houston hastaları aspiratöre bağımlı ve elektriklerin gelip gitme korkusuyla yaşaması bir kader olmamalı´ ´dedi.

 

MHP Vekili Ok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´na yönelttiği sözlü soru önergesinde şöyle dedi. 

/resimler/2015-12/18/0010033454434.jpg

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI´NA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı MEHMET MÜEZZİNOĞLUtarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygıyla arz ederim. 11/12/2015

                                                                                İsmail OK

                                                                       MHP Balıkesir Milletvekili

10.12.2015 Tarihli yerel ve ulusal basında yer alan "Houston hastası oğluna şifa arıyor ´´ başlıklı haberde Balıkesir´in Sındırgı ilçesine bağlı Eğridere mahallesinde imam olarak görev yapan Eyüp Karabulut, oğlu İsmail´i tedavi edecek doktor bulunamadığı, İmam Karabulut oğlunun küçük yaşta binde bir olarak görülen ´Houston´ hastalığını tedavi edebilecek doktor aradıklarını, hastalık nedeniyle gece tıkanmaların önüne geçebilmek için kendi imkanlarıyla satın aldıkları ´aspiratör´ makinesini kullanan aile, kış şartlarında elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirtmiştir.

/resimler/2015-12/18/0010211735765.jpg

Bu konular ile ilgili olarak ;

1-Ülkemizde Von Recklinghausen hastalığının görülme sıklığı nedir?

2-Bu hastaların yaşam konforunu arttırmak ve hastaları tedavi etmek için ne gibi olanaklar sağlanmaktadır?

3-Bu hastaların temel yaşam desteğini sağlayan araçlar konusunda ne gibi yardımlarda bulunuyorsunuz ?



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false