Öğretmenlerin öğretmeni

Öğretmenlerin öğretmeni

Bandırma´da yaşayan Şenyıldız´a, eski başkan ve milletvekilinden ziyaret

 

Balıkesir eski milletvekili ve Bandırma Belediyesi eski başkanı Sedat Pekel, Bandırma´da tek başına yaşayan öğretmeni Melahat Şenyıldız´ı ziyaret etti. Yine Şenyıldız´ın öğrencisi, emekli öğretmen eşi Feride Pekel ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Pekel, ?Siz, yalnız bizim değil, tüm Bandırma´nın öğretmenisiniz? dedi. Şenyıldız´a bir buket de vererek, elini öpen Pekel, 91 yaşındaki öğretmenine, eğitim-öğretime verdiği hizmetler için teşekkür ederken, ?Öğrencilerinize verdiğiniz emekler unutulmayacak? diye konuştu.

/resimler/2015-11/24/2325220162727.jpg

Şenyıldız, ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını vurgularken, gözyaşlarını tutamadı. 1924 yılında, Bandırma´ya bağlı Edincik Mahallesi´nde doğan, öğretmenliğe Kastamonu Köy Enstitüsü´nde başlayarak, 5 yıl burada çalışmasının ardından 3 yıl Manyas´ta görev yapan tabiat bilgisi, fen bilgisi, fizik, kimya ve biyoloji öğretmeni Şenyıldız, ardından atandığı Bandırma´da uzun yıllar verdiği hizmetin ardından emekliye ayrıldı. Öğretmenliği çok severek yaptığını, tüm öğrencileri çocukları gibi gördüğünü vurgulayan Şenyıldız, duygularını şöyle dile getirdi:

?Ancak, şimdi bir pişmanlığım var. Hiç evlenmedim. Keşke evlenseydim de, kendi çocuklarım da olsaydı. En azından evliliği bir deneseydim. Bu yalnız günlerimde tek üzüntüm budur.?

Şenyıldız, genç öğretmenlere önerilerde bulunurken de, ?Mesleğinizi ve çocuklarınızı çok sevin. Onların, eksik yönlerini gidermek için çaba harcayın. Bol bol okuyup, araştırın. Ben, bu yaşımda bile okuyorum. Her gün evime bir gazete de giriyor? dedi.

Şenyıldız, eğitim-öğretimde öğrenci başarısının yolunun, öğrencilerin, öğretmenlerini sevmesinden geçtiğine dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:

?O yıllarda biz öğretmenler, ders hazırlıklarını öğrencilere yaptırmaz, kendimiz anlatarak, dersi, derste öğretirdik. Öğrencilerle birlikte laboratuvarlarda deneyler yapardık. Öğrencilerin çantalarını, ceplerini kontrol eder, aşk mektupları ve sigara arardık. Velilerden de bugünkü gibi tepki değil, destek görürdük. Ama öğrencilerimizin başarılarında da en büyük mutluluğu biz duyardık.? Önder BALIKÇI

/resimler/2015-11/25/1027500131812.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Öğretmenlerin öğretmeni
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli